Clear Channel-sjef Toivo Møller-Pettersen har tatt turen til Bergen for å møte kritikken fra konkurrenten JCDecaux.

I et brev til Bergen kommune anklager det franske selskapet Clear Channel for å ha over 200 ulovlige reklameboards (2 ganger 3 meter) i Bergen. I tillegg skal en rekke andre reklamemontere ikke være godkjent.

Sjokkert over brev

— Vi er sjokkert over brevet. Vi har sjekket med Clear Channel i andre land, og har aldri sett noe liknende. De prøver med alle mulige midler å få politikerne i Bergen til å endre oppfatning, sier Møller-Pettersen.

Han sier de vurderer å gå til søksmål mot sin største konkurrent i Norge.

— Vi har satt vårt advokatfirma til å gå gjennom brevet for se om det er injurierende, sier han.

JCDecaux-sjef Øyvind Markussen sa i gårsdagens BT at de med brevet ønsket å vise kommunen «hvilket selskap de forhandler med».

Møller-Pettersen mener konkurrenten er ute på tynn is.

— Det er jo han (Markussen red. anm.) som har satt opp reklameboardsene, som adm. direktør i Saga plakatreklame fra 1990 til 1996, og etableringsdirektør i Fram reklame i 1996-1998. Fram ble så kjøpt opp av More, som igjen ble kjøpt av oss, sier Møller-Pettersen.

Han sier Clear Channel ikke har vært klar over at det ikke har vært søkt om tillatelse fra kommunen, og at de nå vil rette på saken.

Møter LO i Bergen

Møller-Pettersen skal i dag møte blant LO i Bergen og Byggesaksavdelingen i kommunen. I tillegg ønsker han å møte politikerne i bystyret.

For Clear Channel står mye på spill. De ligger an til å få den svært attraktive kontrakten om byreklame med Bergen kommune (se faktaboks).

De er denne uken inne i de siste forhandlingene om innholdet i kontrakten med kommunen.