• Jeg burde gjerne gjort ting litt annerledes, sier mannen bak sjamankuren.

Med hjelp av giftstoffer fra en søramerikansk frosk kan et behandlingsopplegg i lokalene til Skandinavisk Yoga— og Meditasjonsskole ifølge et informasjonsskriv lette bergensere for en lang rekke lidelser.

Les også: Behandler folk med froskegift

Behandlingen går ut på å stikke hull i huden med glødende pinner og deretter tilføre sekretet fra frosken. Dette skal kunne gi positive effekter mot både fysiske og psykiske lidelser, blant annet epilepsi, nedsatt sex-lyst, influensa, allergi, diabetes, depresjon og søvnløshet.

Kurt-Ove Johnsen er mannen bak behandlingstilbudet på Verftet.

Det var etter å ha prøvd sjamanmetodene i Amazonas selv, han bestemte seg for å ta med behandlingen hjem til Norge og tilby den til andre.

— Jeg hadde veldig gode erfaringer med dette selv. Det var i min iver og glede over å ha funnet noe som virket så bra at jeg ville dele det med andre her, sier han.

Johnsen har holdt flere sekvenser med kamboterapi siden starten av februar. Han hadde også planlagt ytterligere to sekvenser i løpet av februar og mars.

Kan droppe to kurs

Det kan det være han nå dropper.

— Hvis det viser seg at dette er noe som ikke er lov eller som trengs tillatelse til, vil jeg ikke fortsette behandlingstilbudet. Det vil heller ikke bli sendt ut innbydelser til folk, sier han.

— Men burde du ikke sjekket opp i dette før du begynte behandlingstilbudet?

— I etterpåklokskapen ser jeg at ting gjerne burde vært gjort annerledes.

— På den annen side så er det noen av oss som har fått en dyp forståelse til hva som er kilden til helhetlig helse. Målet med behandlingen er å frigi emosjonelle blokkeringer, som ofte er en årsak til sykdom og plager, sier han.

Psykosomatisk forskning, som fokuserer på nettopp dette, har fått innpass i stadig flere medisinske tidsskrifter de siste årene.

- Ikke farlig

Han sier behandlingen aldri har vært farlig.

— Stoffene i sekretet brytes raskt ned i kroppen. Blir det for sterkt for folk, kan vi bare vaske det vekk fra huden deres. Det forskes nå på kambobehandling, i Brasil, sier han.

Han vil ikke si noe om hvor mange personer han har behandlet.

— Er det noen risiko for personene som er blitt behandlet?

— Ingen overhodet.

— Hvordan har du fått stoffet inn i Norge?

— Det har jeg ingen kommentar til.

Montasje: Flickr.com / Bergens Tidende