Kystvakten har sammen med politiet og fire-fem lokale båter lett etter en havarert båt og to savnede menn i Solund kommune i havgapet utenfor Sognefjorden i Sogn og Fjordane siden torsdag 31. oktober.

De to mennene, Egil Ytreøy (40) og Endre Isaksen (63), er fortsatt savnet, og antas omkommet.

Kystvakten avslutter nå søket, etter å ha søkt dag og natt i omtrent to døgn.

— For vår del er det over nå, og det er opp til det lokale politiet hva de gjør videre, sier Frode Urke, kapteinløytnant i Kystvakten og skipssjef på båten KV Barentshav.

Ligger under skjærene

Letemannskapet har funnet en titalls vrakrester fra båten. Men det har ikke lyktes dem å finne selve vraket. De seneste funnene ble gjort lørdag.

— Vi har funnet vrakrestene hele veien nordover, opp til seksten-sytten kilometer nord for stedet vi antar båten gikk ned.

Det antas at båten med de to mennene gikk ned ved skjærene cirka to og en halv kilometer sørøst for øyen Fuglesteinen. Båten ligger trolig like under havoverflaten og knuses mot skjærene, noe som forklarer at strømmen stadig tar med seg nye deler av båten nordover.

Ingen beslutning

Kystvakten og hjelpemannskapet har funnet deler av inventaret, skuffer, treplater og tredeler.

— Vi har prøvd å finne selve båten også, og har gått så nærme skjærene som forsvarlig med på lettbåtene våre. Det er store dønninger, så vi kan ikke gå altfor nær, sier Urke.

Politiet har ennå ikke tatt en beslutning på hvorvidt det skal gjennomføres nye søk etter de savnede mennene.

SØKT I TO DØGN:
Frode Urke/Kystvakten