Klokken var 21.27 i går kveld da politiet fikk melding om at en bil hadde veltet ved Myksvoll, nord for Seim i Lindås kommune. Den vrakede bilen var stjålet, og biltyven stakk til skogs etter uhellet. Politiet fryktet at tyven ville finne seg et nytt kjøretøy, og satte ut sperringer i området. Mannskaper fra Bergen deltok i jakten sammen med Lindås og Meland lensmannskontor.

Biltyven, som viste seg å være svært ung, ble pågrepet uten dramatikk i 22.30-tiden i går kveld.

— Den pågrepne er en gutt på 14 år, som naturlig nok ikke har førerkort, forteller politiførstebetjent Terje Hilland ved Lindås og Meland lensmannskontor.

14-åringen, som opprinnelig skal være hjemmehørende i Nordhordland, bor ifølge politiet på en ungdomsinstitusjon. Biltyveriet skjedde da institusjonen var på utflukt i Nordhordland i går, og 14-åringen fikk lyst å stikke av.

— Bilen tilhørte institusjonen, opplyser Hilland.

Den unge biltyven ble kjørt til legevakten i Knarvik for sjekk etter pågripelsen. På grunn av sin unge alder, ble han ikke avhørt i går, men returnert til institusjonen i Bergen. Siden gutten er under den kriminelle lavalder, blir det heller ikke opprettet straffesak.

JENS A. WIKEN/STRILEN