GORDON ANDERSEN

En 25-åring ble knivstukket av en 18 år gammel kamerat på Voss tidlig fredag morgen.

— De kjente hverandre veldig godt. 25-åringen er svært overgitt over at diskusjonen dem imellom skulle ende med knivstikk, sier politioverbetjent Edvind Kaldestad.

25-åringen lå i natt til observasjon på intensivavdelingen ved Voss Sjukehus. Han gikk på egne bein til operasjonen og skal bare ha moderate skader, ifølge en pressemelding fra sykehuset.

18-åringen meldte seg selv etter knivstikkingen. Da folk på det lokale lensmannskontoret kom på jobb, satt han på trappen og ventet.

De to hadde vært på fest. På morgenkvisten havnet de i en krangel som til slutt endte med at 18-åringen grep en leatherman og stakk 25-åringen med fem knivstikk i rygg, bryst og hofte.

Politiet fikk meldingen klokken 06.47. Da de kom på Voss lensmannskontor satt det en angrende 18-åring på trappen og ville gjøre opp for seg.

— Han fremstår som en angrende synder, opplyser politibetjent Jostein Skeie ved Voss lensmannskontor. Ifølge politiet skal de to karene ha kranglet om hvorvidt 25-åringen har vært voldelig mot 18-åringens søster eller ikke.

18-åringen ble løslatt etter avhør i går ettermiddag. Han er siktet for legemsbeskadigelse under skjerpede omstendigheter.

— Det var ikke grunnlag for varetektsfengsling, sier politiadvokat Magne Sylta.

18-åringen er ikke tidligere straffedømt for vold.