— Det var kjempestort! En fantastisk opplevelse når så mange - i et stort flak - gjør det samme i samme sekund, melder fallskjermhopperen Gudrun Rokne på telefon fra Los Angeles.

Hun var en av seks norske kvinner i verdensrekordforsøket, og den eneste vestlendingen. De øvrige hopperne kom fra hele verden.

— Jeg har hoppet med hundre andre en gang i Norge, men dette er den største formasjonen jeg har vært med på. Vi prøvde om og om igjen, og til slutt klaffet det. Det skal litt til når man er så mange, sier Rokne.

De 151 kvinnene var ikke helt sikre på om rekorden var sikret da de landet på bakken. Det er dommerne som avgjør om formasjonen holder. Damene holdt sammen i fem sekunder, og det var nok til en ny verdensrekord, mente dommerne.

Verdensrekorden ble satt i Paris valley, like sør for Los Angeles. Det er tredje år på rad kvinnehoppet Jump for the Cause arrangeres. Saken det hoppes for er forskning på brystkreft, alle inntektene fra arrangementet går til dette formålet.

Den nye verdensrekorden med 151 kvinner er imidlertid langt unna rekorden for formasjon med både kvinner og menn: den lyder på 357 mennesker.