– To personer er funnet omkommet etter helikopterstyrten, sier Trygve Hillestad, informasjonsleder ved Hordaland politidistrikt. til bt.no.

Lars Opkvitne (80) satt på altanen sin og så det hele da helikopteret kom ned åsen og braste i bakken.

– Helikopteret hadde mistet haleroret og gikk i sirkler da det raste nedover, forteller han.

Se BTV-innslag

– Vi har vært redd for at noe slikt kunne skje. Det er skremmende å tenke på at helikopteret kunne landet i huset, sier 80-åringen.

Flere vitner så styrten

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.56 torsdag ettermiddag.

Ifølge redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen var det bare to personer om bord i helikopteret.

De omkomne skal være tatt ut av vraket. Ifølge operasjonsleder Svein Johannesen hos politiet sørget brannvesenet på Voss for å fjerne drivstoff og liknende fra helikoptervraket.

Flere vitner så den voldsomme styrten.

Preger Voss

– Vi er i full gang med å varsle de pårørende, og kriseteamet i kommune er iverksatt, sier politioverbetjent Lars Fykse.

Politiet vil foreta vitneavhør og har sperret av ulykkesområdet i påvente av at Havarikommisjonen kommer.

– Det er en forferdelig tragisk ulykke som preger Voss, sier Fykse.

Gikk i spinn

Helikopteret tilhører selskapet Fonnafly

– Vi holder på å bygge en ny ekspressheis, og helikopteret blir brukt til å fly opp stolper, sement og annet materiell. Jeg trodde egentlig ikke det skulle være noen flygninger i dag, men entreprenøren har tydeligvis valgt å fly likevel, sier fungerende daglig leder for Voss Fjellheisar, Gösta Storbacka.

Styreleder i Voss fjellheisar, Roger Adolfsen, opplyser om at bedriften har satt i gang arbeid for å ta seg av de ansatte i selskapet. Voss fjellheisar eies av Norlandia drift.

– Den hos oss som har ansvaret for driften på Voss er nå på vei opp dit. Akkurat nå er det selvfølgelig bare forferdelig tragisk å tenke på de som sitter igjen, sier Adolfsen til bt.no

– Ifølge et vitne har helikopteret gått i spinn og deretter falt i bakken fra stor høyde, sier Trygve Hillestad til NTB.

Tidligere ulykker

I mars 2005 veltet et helikopter fra Fonnafly under en nødlanding på Hardangervidda. Piloten ble overrasket av dårlig vær nær Halne fjellstue, og valgte å lande. Da kom halen borti terrenget, og helikopteret veltet. Det var fire personer om bord, ingen ble alvorlig skadet.

I 2000 styrtet et småfly fra Fonnafly med en person ombord sørøst for Bjørnavatnet på Hardangervidda. Piloten ble ikke skadd.Flyet traff bakken med den ene vingen fordi piloten ikke var oppmerksom på den lave høyden før landing.

I 1986 styret et sjøfly av typen Cessna 206 tilhørende Fonnafly i Fusa i Hordaland. Flyet var utleid til et entreprenørfirma. Det var fem personer om bord. Fire personer ble skadet i ulykken.

Ingen av de tre om bord ble avorlig skadet da et sjøfly fra Fonnafly havarerte i Ullensvang i 1984. Flyveren og de to passasjerene måtte bli fraktet ned fra fjellet ved redningshelikopter.

ULYKKESFLYGNING: De to omkomne personene i helikopteret skal ha vært de eneste ombord.Foto: ARNE MEYER
I SORG: Torsdag kveld ble det tent fakler til minne om de døde etter ulykken.
Rune Nielsen
SKREMT: Lars Opkvitne (80) så den dramatiske helikopterstyrten fra altanen sin.
Gordon Andersen
ØYENVITNE: Lars Opkvitne (80) satt 70 meter unna stedet helikopteret styrtet.
Gordon Andersen
VRAKET: Haleroret skal ha falt av i luften og blitt liggende et stykke unna vraket.
RUNE NIELSEN