— Vi laget et lite show på grusbanen, forteller Arne Førde, daglig leder i Fotballklubben Voss.

Midt på banen var det satt opp en stor trampoline og en liten scene. På trampolinen viste medlemmer i Voss Freestyle Klubb luftige saltoer. Scenen rommet tre folke- og jazzmusikere, og Frikar-danseren Torkjell Lunde Børsheim viste hallingdans.

Det største trekkplasteret var imidlertid verdensmester i triksing, Anders «Azun» Solum. Hans kontroll på ballen fikk voksne mannfolk til å måpe.

Her kan du følge banene direkte! (Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Mistet mamma

I strålende sol ble andre dag av Voss Cup en folkefest av de sjeldne. Grillen sendte ut dufter av lokal grillmat, og i turneringsområdet var det fullt av både voksne og barn med is i hånden og smil om munnen.

For lille Aurora (4) forsvant smilet en liten stund. I folkemengden mistet hun mamma Hege og pappa Trond Kibsgaard av syne, og dermed ble det kaos for en liten stund.

— Jeg skulle finne mammaen min, men jeg fant henne ikke, forteller Aurora.

Mamma Hege medgir at hun var litt redd for at Aurora skulle gå til Vangs-vatnet alene. Heldigvis fant Aurora en dame som kunne hjelpe. Dermed kunne treneren til storebror Aleksander (10), David Nielsen, ta henne med tilbake til mamma. Og mens Aurora tørket tårene, pustet mamma og pappa lettet ut.

— Det var helt j..., innrømmer pappa Trond, som til tross for den lille støkken koste seg på Voss.

Sydvester

Voss Cup er på mange måter en turnering for hele familien. Fyllingen Blå jenter 9 hadde en stor foreldregjeng på sidelinjen. Mange brukte et litt uvanlig plagg i solsteiken - knallgule sydvester.

— Det var moren til en av jentene som fant ut at vi skulle være gule og kule. Vi er jo fra Fyllingen, forteller Tanja Fossdal, som var på Voss for å følge datteren Anita (9).

For både Tanja og Anita var årets Voss Cup den aller første, men mamma Tanja tror ikke det blir den siste.

— Hvis Anita fortsetter med fotball, kommer vi igjen år etter år. Ungene storkoser seg her, smiler hun.

Selvmål

Smile gjorde også Karl Kristian Mortmannsgård Hjemdal (9) fra Fana Pilen, selv om han var uheldig og scoret selvmål da laget møtte Sandviken Puma.

— Jeg skulle redde ballen på streken, men hoppet sånn at ballen kom borti foten og gikk i mål, forteller den uheldige.

Karl Kristian var for øvrig i god humør til tross for uhellet.

— Pappa scoret nå mange selvmål i sin tid! avslører niåringen, til stor latter fra sidelinjen.

Fana Pilen var på Voss for første gang, og Karl Kristian syntes turneringen var kjempegøy.

— Jeg har spist masse is, popcorn, pølser og potetstappe og masse annet godt. Og så har jeg badet og tatt vannsklien, forteller niåringen, som er helt klar når han blir spurt om han vil tilbake til Voss Cup neste år:

— Ja!