De ni medlemmene i Norsk Volvo PV-klubb som stilte med bilene sine på Bryggen i går, er på rundtur i Sør-Norge. I går var det stopp i Bergen før de kjørte videre til Lærdal. Natt til torsdag overnattet bilentusiastene på Lone Camping, og på turen inn til sentrum ble de eskortert av politiet.

I går sto bilene der, blanke og flotte og lot seg beundre av tilfeldig forbipasserende. To av bilene har lokale eiere. Jan Henry Eide fra Sotra har en 1961-modell som han kjøpte i Strandebarm. I to og et halvt år har han sveist og reparert, og nå er han endelig ferdig.

Volvo PV ble produsert i Gøteborg fra 1947 til 1966, den eldste på Bryggen i går var fra 1954.

— Det er ikke noen problem å skaffe deler, forteller ekteparet og Knut Bjerke fra Asker. Fortsatt blir det produsert slitedeler, og motorene som også ble brukt i 140-serien, i traktorer og i båter er også grei å få tak i.

Greit å vite om du skulle komme i Volvo-stemning.

KNUT BJERKE ved sin Volvo PV. Han og Kirsten Immerstein har alt på stell. På slep har de en knøttliten campingvogn, Hymer 1962-modell laget i Vest-Tyskland. I baksetet ligger Radionette reiseradio fra 1960-årene, kaffekannen er fra 1962. <p/>ØIVIND ASK (tekst og foto)