BT skrev i helgen om Råstølen velforening, som i flere år har ventet på og kjempet for en volleyballhall som samlingssted for unge på Råstølen. Hallen skulle stått ferdig første halvdel av 2013.

Nå frykter de hallen skal bli forsinket igjen.

Tidligere i vår fikk velforeningen vite at saken var stilt i ro i påvente av at det skal utredes om det var plass til et sykehjem på tomten. Torsdag i forrige uke gikk byrådet inn for å bygge et sykehjem her.

Beklaget forsinkelsen

— Når skal barn og unge få et sted å være her? Vi har mistet all tiltro til politikerne, sa Odd Are Larsen i Råstølen velforening til BT da.

I bystyremøtet i dag stilte Stig Hammersland (Ap) spørsmål til byrådet om når hallen vil være ferdig.

Finansbyråd Liv Røssland sa at volleyballhallen kan bygges før et eventuelt sykehjem blir bygget på samme tomt, men at det fortsatt vil ta noe tid

— Vi er i sluttfasen med planlegging, og det jobbes på spreng, men det er lite realistisk med ferdigstillelse før 2015, sa hun.

730927.jpg

— Forsinkelsen er svært beklagelig, og jeg har stor forståelse for frustrasjonen, sa hun videre.

Ikke sykehjemmets skyld

Røssland fortalte at det var flere forhold som som har gjort at byggingen av volleyballhallen har tatt lengre tid enn planlagt, men understreket at planleggingen av sykehjem på samme tomt, ikke har spilt inn.

— Vi har utarbeidet tegninger for hallen, og i ferdigstillingsperioden har det kommet noen forsinkelser. Det er også sånn at vi ikke kan frita oss fra våre egne reguleringsplaner, og hallen er ikke populær blant alle, sa Røssland.