Voldtekten skjedde etter en fest i en leilighet i Bergen høsten 2005. 23-åringen var der sammen med sin kjæreste. Også offeret, kjærestens kusine (21), var der.

Utpå natten ble 21-åringen beruset og gikk og la seg påkledd på en madrass på gjesteværelset.

– Lammet av redsel

Litt senere gikk også 23-åringens kjæreste og la seg ved siden av sin kusine. Hun var også beruset.

I 3-tiden om natten kom 23-åringen. Ifølge dommen fra Bergen tingrett la han seg mellom de to kvinnene kun iført boxershorts.

Kvinnen forklarte at hun i løpet av natten plutselig våknet. Da lå hun på ryggen med buksene nede. 23-åringen holdt da på å gjennomføre samleie med henne. Hun fortalte at var lammet av frykt og ikke greide å bevege seg. 23-åringen fortsatte i et par minutter. Ingenting ble sagt, ifølge dommen.

Sædceller i underlivet

Dagen etter anmeldte hun 23-åringen til politiet. Hun ble tatt med til Legevakten der de tok prøver av henne. DNA-prøver viste funn av sædceller fra 23-åringen i kvinnens vagina.

23-åringen erkjente ikke straffeskyld, men etter kvinnens forklaringer og DNA-funnene mener retten at hans forklaring ikke er troverdig.

Ifølge dommen har den unge kvinnen hatt det svært vanskelig etter voldtekten. At deler av familien trodde på 23-åringen og kuttet all kontakt med henne, gjorde det ekstra tungt for kvinnen, skriver retten.

Mannen ble dømt til to års fengsel, hvorav halvparten ble gjort betinget. I tillegg må han betale 100.000 kroner i erstatning til kvinnen.