20-åringen forklarte i retten at han slo og voldtok sin samboer fordi han ønsket å straffe henne.

Den brutale voldtekten skjedde i april i fjor. Etter at den da 19 år gamle gutten to ganger i løpet av kvelden hadde brukt vold mot samboeren, ville jenten anmelde saken til politiet. Ved den siste anledningen ble hun slått i bakken på åpen gate.

Tiltalte lovet å flytte ut hvis hun ikke anmeldte volden. De gikk tilbake til leiligheten, og der begynte 20-åringen å slå løs på kjærestens hode. «I kveld skal du dø», sa han til den gråtende jenten.

«Lang torturnatt»

Han la en ledning rundt jentens hals, og strammet den så hardt at hun ikke fikk puste. Dette gjorde han to — tre ganger. «Du skal få oppleve en lang torturnatt», sa han. Mens han gjorde dette snakket han om Gamal Hossein, som er dømt for å ha drept sin kone. Samboeren forklarte i retten at hun trodde hun skulle dø.

Deretter fikk samboeren valget mellom å bli voldtatt eller bli slått i hjel. 20-åringen forklarte at samboeren «selvfølgelig valgte samleie fremfor å bli slått i hjel».

Han voldtok samboeren. Begge har forklart at jenten gråt vedvarende fra de første slagene til samleiet var gjennomført. 20-åringen forklarte i retten at han så på dette som ufrivillig sex, men ikke som voldtekt, siden det skjedde mellom to samboere og «hun ikke tok skade av det». Retten mener uttalelsene hans er straffskjerpende.

«Fornedrende avstraffelse»

Dommer Arne Langeland skriver i dommen at «tiltalte har over en lengre periode hatt fornærmede fullstendig i sin makt ved å fremsette alvorlige trusler mot henne og ved å utøve massiv vold mot henne. Tanken hans var nettopp å dominere fornærmede og gjennomføre en fornedrende avstraffelse av henne».

Bergen tingrett dømte 20-åringen til tre års fengsel etter å ha funnet ham skyldig i den svært brutale voldtekten og flere tilfeller av vold overfor sin samboer.

Til tross for at han bare er 20 år gammel, har tiltalte tre barn. Han er tidligere dømt for vold og trusler mot sin eks-samboer, og har vært enda mer voldelig mot sin nåværende samboer.

Retten legger til grunn at han har vært voldelig mot samboeren også etter forholdene han er dømt for. De bor fortsatt sammen. «Slik som forholdene nå er, legger retten til grunn at fornærmede ikke tør å gi uttrykk for om hun ønsker å flytte fra tiltalte», skriver dommeren. Han mener at en lang fengselsstraff for 20-åringen vil gi jenten en viss mulighet til å velge om hun fortsatt vil bo sammen med ham.