Det var natt til 1. april i år at kvinnen ble med hjem til en av de to mennene etter en bytur i Florø.

Kort tid etter at de kom til leiligheten begynte 26-åringen å stryke henne på armen. For å komme seg ut av det hun oppfattet som en ubehagelig situasjon, gikk kvinnen på toalettet. Hun håpet at det skulle være ute i gangen, slik at hun kunne komme seg ubemerket ut av leiligheten.

Hjalp kameraten

I stedet måtte kvinnen passere gjennom et soverom på vei tilbake til stuen. Det var da 26-åringen ifølge kvinnens forklaring dyttet kvinnen overende slik at hun havnet på sengen. Kvinnen forsøkte å kjempe imot, og da mannens 27 år gamle kamerat kom inn i rommet, øynet hun håp om å bli reddet.

I stedet hjalp 27-åringen kameraten med å ta av henne buksen, før han så på at 26-åringen voldtok henne.

Kvinnen klarte å få tak i mobiltelefonen sin, og fikk mennene til å tro at hun hadde kontakt med politiet. Dermed fikk hun rømt ut av leiligheten.

Ute på gaten traff hun en annen kvinne, og fortalte straks at hun var blitt voldtatt. Kvinnen hjalp henne med å tilkalle politiet.

Nektet skyld

Begge mennene har nektet straffskyld, men biologiske spor har vist at 26-åringen hadde samleie med kvinnen.

Det er ikke funnet biologiske spor etter den 27 år gamle kameraten som var tiltalt for medvirkning til voldtekten.

Han har forklart at han sovnet på sofaen i leiligheten, og våknet av at kvinnen skrek fra soverommet. Deretter hjalp han henne ut fra leiligheten, har han sagt til politiet.

Fjordane tingrett tror imidlertid ikke på mannens forklaring. De mener kvinnen har forklart seg svært troverdig. Retten mener også at forklaringen styrkes av det faktum at hun straks etter hendelsen fortalte kvinnen hun møtte på gaten at hun var blitt voldtatt mens en annen mann så på.

Oppreisning

26-åringen er nå dømt til fengsel i to og et halvt år, mens kameraten har fått fengsel i to år. Retten mener det er straffskjerpende at voldtekten ble begått med to personer til stede.

Straffene er i tråd med aktor, statsadvokat Yngve Johs. Andersens påstand.

De to mennene må også betale 100.000 kroner i oppreisning og 3710 kroner i erstatning til kvinnen.