— Dette er et komplott. Jeg har aldri voldtatt noen og kommer aldri til å gjøre det. Jeg er oppdratt av verdens beste mor, fortalte mannen i Bergen tingrett i går.

Mannen fra bergensområdet tok til tårene flere ganger under rettssakens første dag. Hans forklaring sto i sterk kontrast til innholdet i kvinnenes anmeldelse og aktor Finn Ruuds innledningsforedrag.

Ifølge tiltalte var det kvinnene som misbrukte ham - også seksuelt. Han mente at den ene kvinnen både hadde trakassert ham og utøvd vold mot ham.

- Ga henne en kilevink

Til tross for sin svært negative omtale av kvinnen, ringte han henne en dag og sa at han ville flytte inn. Ifølge kvinnen nektet hun bestemt på det. Likevel sto mannen i døren med sine eiendeler samme dag.

Først to måneder senere, etter det kvinnen beskriver som et mareritt av vold, trakassering, trusler og voldtekt, forsvant han ut.

— Hadde hun sagt ja til at du kunne bo der?

— Ikke direkte, men hun lot meg bo der.

— Når tok forholdet slutt? spurte aktor Finn Ruud.

— Slutt? Mener du når vi siste gang hadde sex?

— Har du utøvd vold mot henne?

— Nei. Jeg har gitt henne en kilevink en gang. Hun kalte meg psykopat.

- Hun syntes synd på meg

Mannen konsulterte sin dagbok en rekke ganger for å finne svar på spørsmål fra aktor. Disse dagbøkene kan bidra til å felle ham. Den dagen da en av voldtektene skal ha funnet sted, står blant annet følgende: «På grunn av situasjonen ville ikke N.N. (kvinnens navn red.anm.) elske. Jeg ødela alt».

Han skriver i dagboken at han likevel gjennomførte samleie med henne.

— Var dette frivillig sex?

— Frivillig, så lenge jeg ikke utøvde noe fysisk vold, sa tiltalte.

— Hadde hun lyst til sex?

— Nei, men hun ga meg lov. I en del tilfeller lot hun meg ha sex med henne fordi hun syntes synd på meg, sa han, og la til: - Du har ikke spurt meg om når hun ville ha sex, og jeg ikke hadde lyst.

- Noen kan bli drept

Kvinnen som forklarte seg i går, hadde en helt annen fremstilling. Hun beskrev mannen som ekstremt pågående. Forholdet deres betegnet hun som et to og et halvt år langt terrorregime.

— Det som betydde noe i forholdet var sex. Jeg hadde sex med ham mange ganger ufrivillig. Jeg lå muse stille og gren og gren og gren.

Ifølge kvinnen drikker mannen en del alkohol og blir da ofte svært aggressiv og voldelig. En av episodene beskrev hun slik:

— Han var helt gal. Han slo, dyttet, lugget, hylte og skrek. Han kalte meg hore og lystløgner. Han truet meg med kniv, sa han skulle drepe meg.

Kvinnen fortalte også at hun hadde klargjort et rom i huset som kunne låses. Med mat og en bøtte til å gå på do i. Slik at hun kunne rømme og låse seg inne.

— Jeg klarer ikke å få frem hvor farlig han er. Jeg er nødt til å få det frem. Noen kan bli drept. At det går an å bli så jævlig oppi hodet sitt, er over min forstand.