«Dette er min siste mulighet», skal 44-åringen ha uttalt. Ifølge tiltalen skal voldtekten av 16-åringen ha skjedd i lærerens egen bobil, parkert ved landeveien utenfor et tettsted i Hordaland.

— Jenten ønsket først ikke å anmelde saken fordi hun visste hva hun måtte gjennom. Hun har lidd av konsentrasjonsproblemer etterpå, sier bistandsadvokat Kari E. Hjortås.

Fem hundre sms-er

Læreren står i Midhordland tingrett tiltalt for voldtekt, etter det omstridte møtet siste skoledag i fjor sommer. Læreren har en helt annen versjon av kjøreturen denne formiddagen i slutten av juni 2002. — Min klient tar selvkritikk på hvordan ting utviklet seg mellom dem.

Men han benekter forholdene slik de omtales i tiltalen, og at det foregikk noe straffbart, sier lærerens forsvarer Brynjar Meling.

Forut for hendelsen skal de to mildest talt ha hatt løpende kontakt på sms. Bare i løpet av mai og juni skal det være registrert 500 meldinger mellom dem. De hyppige tekstmeldingene ble et tema da de to forklarte seg i tingretten.

Innholdet i sms-dialogen skal ha blitt langt mer personlig etter at jenten kom hjem fra en ferietur, en måneds tid før det angivelige overgrepet.

— Det begynte med at hun spurte om skolen, og betrodde seg om ting. Og han betrodde seg om ting som var vanskelig for ham, sier bistandsadvokat Hjortås.

Hentet i bil

De to skal ha sendt ca. 250 meldinger hver over en periode på fem uker forut for siste skoledag. Det blir i gjennomsnitt 13 meldinger frem og tilbake hver dag.

— Hun kan ha følt seg smigret. Men det gjør ikke at noen kan forgripe seg, sier jentens bistandsadvokat.

I retten i går forklarte jenten at hun ble hentet på arbeidsstedet der hun var utplassert i regi av skolen. Sammen reiste hun derfra med læreren. Etter å ha parkert bilen, skal læreren ha trukket av henne klærne og gjennomført samleie i sofaen bak i bilen, mot hennes vilje.

44-åringen benekter dette, men innrømmer at sms-kontakten gikk for langt.

— Han tar selvkritikk på at han engasjerte seg for mye i en enkeltelev. Han erkjenner at sms-ene utviklet seg fra en relevant lærer-elev-relasjon, til å bli mer private, sier forsvarer Meling.

Jenten sier læreren ønsket at de skulle være kjærester, mens 44-åringen på sin side hevder jenten ga uttrykk for slike følelser.

Læreren er fortsatt i full jobb ved skolen. Hordaland fylkeskommune avventer dom i saken før de tar stilling til hans ansettelsesforhold.