Etter at BT fortalt om den høyst oppsiktsvekkende siktelsen i går, gikk historien landet rundt. Ja, også i Sverige var det toppsak i flere nettaviser. Så spesielt er det at en mann anmelder en kvinne for voldtekt.

— Selv om kvinnen er løslatt opprettholdes siktelsen. Vi mener at det ikke er fare for bevisforspillelse, eller fare for gjentakelse, sier politiadvokat Jannicke Fløystad i Hordaland politidistrikt til BT.

Løslatt ble også kvinnens venn, en mann i 40-årene, som ble siktet for medvirkning til voldtekt. Han skal ha oppmuntret kvinnen til å forgripe seg på mannen i 30-årene. Samt at han blir beskyldt for å ha tatt bilder eller filmet overgrepet.

— Begge de siktede nekter for at de har hatt seksuell omgang med fornærmede, sier Fløystad.

Som BT skrev i går ble det gjort omfattende beslag i leiligheten hvor overgrepet skal ha funnet sted. Blant annet ble data og fotoutstyr tatt med.

I går sendte politiet i Bergen en anmodning til Økokrims datagruppe om hjelp til å gå gjennom beslag. De har spesiell kompetanse spesielt på datautstyr.

— Dette gjør vi for å sikre eventuelle bevis. Denne gruppen har spesiell kompetanse, sier Fløystad.

Ingen av de siktede har så langt bedt om å få hjelp av advokat. Heller ikke mannen som skal ha blitt utsatt for overgrep har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Politiet ser for seg at det vil ta et par måneder før tiltalespørsmålet kan være vurdert. Det tar lag tid blant annet å undersøke om det finnes DNA-spor som kan bekrefte den fornærmede sin historie.