Onsdag fremstilles han for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Saken ble anmeldt av den 18 år gamle kvinnen natt til søndag.

Søndag kveld ble han pågrepet for seksuelt krenkende adferd mot en annen kvinne. Mannen skal være 42 år, etter det BT får opplyst.

— «Hey sexy»

BT var til stede da mannen ble tatt av politiet for krenkende adferd. Det var søndag kveld på Torgallmenningen.

— Han kom bort til meg og sa «Hey, sexy!» Så tok han meg på brystene, sa kvinnen til BT.

Hennes kjæreste kom til, og det ble knuffing før politiet pågrep mannen.

- Tatt etter seksuell handling

Politiadvokat Janne R. Heltne sier både mannen og den fornærmede kvinnen ble avhørt tirsdag. Onsdag tok hun ut siktelse for voldtekt mot mannen.

— Han ble pågrepet søndag kveld i forbindelse med en seksuell handling mot en kvinne på et spisested ved Torgallmenningen. Et vitne på stedet opplyste til politiet at mannen også hadde voldtatt en bekjent av henne, sier Heltne.

— Dermed startet vi etterforskning også av voldtekt, og det endte altså med siktelse mot mannen. Siktelsen gjelder en såkalt sovevoldtekt natt til tirsdag sist uke, legger hun til.

Mannen ble prøveløslatt fra en dom for vinningsforbrytelsen fredag 21. februar. Politiet mener altså at han kan ha voldtatt den 18 år gamle kvinnen fire dager senere, natt til tirsdag 25. februar.

FORSVARER: Knut Harald Braathen forsvarer den voldtektssiktede mannen.
ØRJAN TORHEIM

Ukjent leilighet

Den siktede mannen er av utenlandsk opprinnelse og utvist fra Norge, med endelig avslag på asyl. Men på grunn av manglende ID på mannen, kan han ikke returneres.

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i en leilighet i sentrum der politiet mener at mannen har hatt opphold. Politiet er usikre på hvor leiligheten der voldtekten skal ha skjedd, faktisk ligger. De jobber nå med å finne ut av det.

Siktede er straffedømt i Norge tre ganger tidligere for vinning og narkotika.

Nå sitter mannen altså siktet for voldtekt og en seksuell handling, i tillegg til et narkotikaforhold.

— Han har erkjent skyld for narkotika, men nekter for sedelighetssakene, sier Heltne.

- Var noe berøring på nachspiel

Også en annen kvinne, en venninne av 18-åringen som har anmeldt voldtekt, var med siktede til leiligheten. De skal ha truffet siktede tilfeldig i Bergen sentrum.

Venninnen er vitne i saken og har ifølge politiet gitt en beskrivelse av hva som skjedde i leiligheten.

Forsvarer for den siktede 42-åringen, advokat Knut Harald Braathen, sier hans klient benekter skyld for voldtekt.

— Han sier det var noe berøring av begge jentene, men ikke seksuell kontakt. Han oppfatter at de hadde et nachspiel der det ble drukket litt alkohol og røykt litt marihuana. Deretter har de lagt seg på vanlig måte, sier Braathen.

Ble hissig

Retten festet overhodet ikke lit til siktedes forklaring om hva som skjedde i leiligheten.

I en kjennelse sent onsdag ettermiddag bestemte dommeren at 42-åringen skal varetektsfengsles i fire uker - både på grunn av gjentakelsesfare og fare for at han skal holde seg skjult for politiet.

42-åringen ble svært hissig da han fikk lest opp kjennelsen. Han anklaget retten for å sende ham i fengsel for ingenting, før han ble ført ut av rettslokalet iført håndjern.

Politiet arbeider for tiden med fire voldtektssaker som ble anmeldt i helgen. En kvinne skal ha blitt voldtatt ved Torget natt til søndag.