• Min klient er redd for at politiet skal la seg påvirke uheldig av oppfatningen i lokalbefolkningen, sier advokat Kjell Steinsbø.

Han er forsvarer for den 22 år gamle russeren som er siktet for voldtekt av en 19 år gammel jente på Stord før helgen. I går ble mannen fremstilt i Sunnhordland tingrett og varetektsfengslet for fire uker, hvorav to med brev— og besøksforbud. Han nekter enhver straffskyld.

Påskebesøk på Stord

Forsvarer Steinsbø påkjærte derfor fengslingen til Gulating lagmannsrett.

— Siktede forklarer at han ikke har voldtatt denne jenten. Han innrømmer at det har vært en seksuell tilnærmelse, men sier at alt skjedde frivillig. Han tar disse anklagene veldig tungt, og er både frustrert og deprimert, sier advokat Steinsbø til BT.

22-åringen bodde tidligere på Stord, men er nå bosatt i Stavanger. Mannen har forklart til politiet at han og to kamerater var på besøk i Leirvik i påsken.

Natt til langfredag møtte han jenten utenfor et diskotek i Leirvik sentrum, og hun bad om å bli kjørt hjem. Mannen påstår de to kjente hverandre litt fra før, og at de begynte å kysse på veien hjem til henne. Derfra hevder 22-åringen hardnakket at det var jenten som tok initiativ til sex.

Mannen har også forklart at han er gift, og sier kontakten med 19-åringen ikke var et fullbyrdet samleie.

Kloremerker på halsen

Påtalemyndigheten mener derimot at bevisene i saken tyder på noe helt annet. Blant annet skal en lege ha funnet omfattende kloremerker på kvinnens hals, og fingermerker i ansiktet hennes. De øvrige resultatene fra legeundersøkelsen ventes ifølge advokat Steinsbø å være klare i begynnelsen av neste uke. Dessuten skal politiet ha sikret seg to videoopptak fra overvåkingskameraer i Leirvik.

Aktor under fengslingsmøtet, politifullmektig Elisabeth Haldorsen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, ønsker ikke å kommentere siktedes forklaring.

— Mannen er fengslet på grunn av fare for bevisforspillelse. Han er ikke tidligere straffedømt, var alt hun ville si til BT i går.

Etter det BT kjenner til, skal politiet avhøre 22-åringens kamerater på nytt. De skal ha hjulpet siktede med å gjøre rent i bilen etterpå.

Advokat Kjell Steinsbø avviser fullstendig et av påtalemyndighetens mange indisier, nemlig at 22-åringen måtte vaske neseblod av seg etter den angivelige voldtekten.

— Min klient blødde neseblod også i pausen under fengslingsmøtet. Det er et problem han har, og har ingen relevans for denne saken, sier Steinsbø.