Torsdag ble mannen varetektsfengslet i to uker med brev— og besøksforbud.

«Gjerningsmann» var gutt

Politiet kjenner ungdommen godt. I 2008 ble flere kvinner utsatt for overgrep i Bergen. Saken vakte stor oppstandelse og frykt i Bergen sentrum. 12. september 2008 fant politiet frem til «gjerningsmannen», en da 14 år gammel gutt.

Hans DNA knyttet ham også til et voldtektsforsøk. Gutten var da for ung til å bli straffeforfulgt. Han fikk oppfølging fra barnevernet etter overfallene. Siden den gang har han også fått to voldsdommer.

I dag bor han i en bolig der barnevernet har regelmessig tilsyn, men 18-åringen er ikke under barnevernets ansvar.

Mandag anmeldte kvinnen voldtekten til politiet. Mannen ble pågrepet dagen etter.

- Sex på utested

Politiet mener han dro henne med seg inn på et toalett i en bolig i Sandviken natt til lørdag. Der skal han ha voldtatt henne. Hun skal ha skreket, slått fra seg og forlatt stedet. Det var flere personer til stede i leiligheten. Hva de eventuelt hørte, er usikkert. Politiet skal nå foreta avhør av dem.

Selv nekter han for voldtekten. Til politiet har han forklart at han var sammen med den unge kvinnen på et utested i sentrum tidligere på kvelden. Til stede var tre andre menn som han kjente.

Der skal den unge kvinnen ha blitt med ham på toalettet. De skal ha hatt frivillig sex sammen.

Han har imidlertid ingen vitner som kan bekrefte historien.

Fengslet i to uker

Politiadvokat Eli Valheim argumenterte med at det var fare for gjentakelsesfare og bevisforspillelse i fengslingsmøtet. Hun viste da til de mange overfallene i Bergen sentrum i 2008. — Vi mener det er fare for at han kan begå nye overgrep, sier Valheim til bt.no.

Tingrettsdommer Arne Langeland tok imidlertid ikke stilling til om det var fare for gjentakelse.

I kjennelsen knytter han derimot de tidligere forholdene fra 2008 opp mot mannens troverdighet. Han ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.

— Når han først ble varetektsfengslet, er jeg fornøyd med at det ble i to uker. Det bør være nok tid til at politiet kan avhøre vitner. Jeg konstaterer at det er mostridende forklaringer, sier forsvarer Erik Ulvesæter.