Selv hevder 40-åringen at kvinnens familie har presset henne til å inngi falsk anmeldelse, fordi familien ønsker at forholdet deres skal ta slutt.

Begge er fra Sri Lanka, men 40-åringen er tamil og den påstått fornærmede kvinnen er av singalesisk opprinnelse. I hjemlandet er det et sterkt fiendskap mellom de to folkegruppene. Kvinnen, som jobber som au-pair i Norge, møtte lørdag ettermiddag opp hos politiet sammen med sin tante og sin husvert for å anmelde 40-åringen.

Ifølge hennes forklaring skal voldtektene ha skjedd siden november og helt opp til den siste tiden.

Den siktede 40-åringen har forklart til politiet at han har hatt et kjærlighetsforhold til den unge kvinnen i et halvt år, og at han aldri har brukt vold eller trusler mot henne. Ifølge hans forklaring hadde de to også snakket om å gifte seg.

Begjæringen om varetektsfengsling ble begrunnet med fare for bevisforspillelse, men nådde ikke frem i Bergen tingrett. Etter det BT kjenner til, mente retten at politiets foreløpige beviser ikke er gode nok til at det skal være skjellig grunn til mistenke.

40-åringen ble derfor løslatt, men på grunn av den alvorlige siktelsen ble han ilagt forbud mot å ta kontakt med kvinnen. Hvis han bryter forbudet, bærer det rett i fengsel. Han måtte også levere fra seg passet sitt.

Politiadvokat Trond Eide påkjærte løslatelsen til Gulating lagmannsrett og ba forgjeves om at mannen måtte holdes fengslet til den nye kjennelsen foreligger.

40-åringens forsvarer, advokat Odd Drevland, mener voldtektssiktelsen er usedvanlig tynt begrunnet.

— Politiet burde ha gått mer bak saken før de prøvde å fengsle min klient. Da ville de sett sprengstoffet som ligger i kjærlighetsforholdet mellom de to, sier Drevland.

Siktede skal ha forklart at kvinnen prøvde å skjule forholdet overfor sin egen familie.

— For henne er det langt verre å innrømme at hun har et forhold til en tamil, enn å gå til politiet med voldtektsanklager, kommenterer Drevland.

Det er Fyllingsdalen politistasjon ønsket i går å kommentere saken. Ledelsen der ønsket i går ikke å kommentere saken.