I en storstilt politiaksjon lørdag 14. januar i år ble syv menn innbrakt fra en bolig på Laksevåg i Bergen.

Titall politifolk

Bakgrunnen var at en norsk kvinne i 30-40-årene hadde anmeldt en fullbyrdet voldtekt i et rom i boligen tidligere på dagen. Den angivelige voldtektsmannen ble ikke navngitt i anmeldelsen fra kvinnen.

Om kvelden 14. januar mente politiet å ha nok opplysninger til å kunne aksjonere. Et titall politifolk slo til mot Laksevåg-boligen. Det endte altså med at totalt syv menn ble tatt med av ordensmakten.

Én av mennene, en polakk i 40-årene, ble senere samme kveld siktet for voldtekt av kvinnen.

— Betalte 100 kroner

Gjennom etterforskningen kom det frem at kvinnen og mannen ikke kjente hverandre fra før, men at de hadde hatt møtt hverandre og snakket sammen om formiddagen den aktuelle lørdagen.

Etter pågripelsen forklarte mannen at han hadde hatt seksuell omgang med kvinnen, men hevdet at det var frivillig.

Samtidig vedgikk han å ha betalt for å ha sex med kvinnen.

— Han erkjente at han hadde betalt 100 kroner for det, sier politiadvokat Eli Valheim i Hordaland politidistrikt, som var påtaleansvarlig for saken.

Kvinnen på sin side nektet for at det hadde vært betaling inne i bildet.

Henla voldtektssaken

Politiet mente til slutt at det ikke var grunnlag for å tiltale mannen i 40-årene for voldtekt. Det sa statsadvokaten seg enig i, og henla voldtektssaken etter bevisets stilling.

Men saken var ikke helt ferdig for mannens del, likevel: Fordi han erkjente å ha betalt for seksuell omgang med kvinnen, vanket det en klekkelig bot.

— Boten var på 16.000 kroner. I boten var det også inkludert et forhold som gjaldt kjøp av en mindre mengde amfetamin, sier Valheim.

Mannen har vedtatt boten.

To anmeldelser samme helg

Sammehelgen i januar ble det også anmeldt en annen voldtekt i Bergen.

Den skulle haskjedd i en leilighet i Bergen sentrum, natt tilsøndag 15. januar, etter at en kvinne i 20-årsalderen ble med en jevnaldrendemann hjem.

Kvinnen anmeldte mannen for voldtekt utpå dagen søndag, ogmannen ble pågrepet hjemme samme ettermiddag.

Også denne saken ble henlagt av statsadvokaten, etter bevisetsstilling.