ANDERS WAAGE NILSENanders.nilsen@bt.no

— Jeg overfalt og voldtok kvinnen på Kalfaret, i en stikkvei ved Sejersbjerget, fortalte han videre.

Da politiet fikk meldingen rundt klokken 0330 natt til onsdag, rykket de umiddelbart ut for å lete etter voldtektsofferet.

Den 20 år gamle kvinnen ble funnet på Legevakten. Hun var sterkt preget av hendelsen, som karakteriseres som et tilfelle av "grov, seksualisert vold".

Varetektsfengsles i torsdag Etter tilståelsen ble 27-åringen umiddelbart satt på glattcelle i kjelleren ved Bergen politikammer.

Han er nå siktet for voldtekt, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Bergen forhørsrett torsdag.

Tidspunktet for fengslingen var ikke berammet da BT gikk i trykken.

— Jeg har ennå ikke bestemt meg for om jeg vil begjære lukkede dører, sier Kaj Wigum, som er oppnevnt til forsvarer for 27-åringen.

Advokaten hadde i går to samtaler med den voldtektssiktede mannen, men vil ikke kommentere hva som kom fram i disse samtalene. Politiet skal også ha avhørt mannen, men etterforskerne har lagt fullstendig lokk på saken. I en pressemelding bekrefter informasjonsleder Trygve Hillestad at mannen har tilstått voldtekten.

— Jeg kommenterer ikke noe ut over denne pressemeldingen, sier avdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved person- og voldsavsnittet ved Bergen politidistrikt.

- Kjente ikke kvinnen Åstedet for voldtekten skal være relativt skjermet for innsyn.

En kriminalteknisk etterforsker undersøkte i går området for om mulig å finne tekniske spor. Det er ikke brakt på det rene om dette lyktes.

Kvinnen var rett etter voldtekten til medisinske undersøkelser på Bergen legevakt.

Overfallsmannen er norsk statsborger, bosatt i Bergen. Han skal ha store personlige problemer og være i en spesiell livssituasjon.

Han skal ha forklart at han ikke kjente kvinnen han voldtok.

ÅSTEDET: Politietterforskere gransket onsdag morgen det angivelige åstedet. (Foto: Oddmund Lunde, Dagbladet)