Nærmere 30 personer er avhørt. Spor er sikret og sendt til analyse, men foreløpig har politiet ikke nok til å pågripe noen for de anmeldte sakene.

— Vi er fortsatt et stykke unna, sier politioverbetjent Carl Petter Leganger ved volds- og sedelighetsseksjonen.

Forrige helg fikk politiet inn tre voldtektsanmeldelser, der i alle fall to av dem kan se ut som rene overfallsvoldtekter.

Ny voldtekt

Også i helgen som var ble en 19 år gammel kvinne utsatt for et voldtektsforsøk på åpen gate. Forsøket skal ha skjedd natt til søndag i 01-tiden. Politiet beskriver gjerningsmannen som en person mellom 25-30 år med lyst hår.

— Voldtektsforsøket ble avverget av fire personer som kom gående. Vi vet ikke om det var de som ble oppmerksom på gjerningsmannen eller om det var han som ble oppmerksom på dem. Vi har foreløpig ikke kommet i kontakt med noen av disse fire personene, sier Jens Ekmann, leder for etterforskningen av det sist anmeldte forholdet.

Politiet tror ikke at det er noen sammenheng mellom de ulike sakene som er anmeldt og sier det er seks forskjellige menn som er involvert.

- Kan skje igjen

— Dette gjør bare saken enda mer alvorlig. Seks personer mistenkt for delaktighet i overfallsvoldtekter i en liten by som Bergen, er meget sjelden, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøyskolen i Oslo.

Hun forstår godt folks frykt, så lenge politiet ikke får noe gjennombrudd i sakene.

— Det kan skje at de beskrevne forholdene trigger andre til å gjøre det samme. Vi vet også fra forskning at de som har stått bak overfallsvoldtekter, kan gjøre det igjen. Noen kan trekke seg tilbake for en periode, og trinnvis nærme seg en ny situasjon, der de begår en ny overfallsvoldtekt, mens andre begår overgrepene i et fast mønster helt til de blir tatt.

ÅSTED: En av voldtektene for en drøy uke siden skjedde her i Vestre Torggate.
FINN ARNESEN