Den voldtektsanmeldte 30-åringen er en omgangsvenn av 35-åringen som politiet har etterlyst. 30-åringen er nå forsvunnet, i likhet med den etterlyste kameraten.

30-åringen er under etterforskning etter å ha blitt anmeldt av en 21 år gammel kvinne. Voldtekten skal ha funnet sted 13. oktober i år.

30-åringen har hatt nær kontakt med mannen som ble sett sammen med Hedda Karterudseter den natten hun forsvant. 30-åringen var ett av flere vitner til konflikten mellom Hedda og vennen hennes utenfor Meieriet. Bekjente av de to har forklart at 35-åringen var sjalu på kameraten, og at det var bakgrunnen for krangelen med Hedda.

30-åringen skal ha reagert på vennens oppførsel, og særlig på at han spyttet på den 19 år gamle jenten.

Mannen ble kalt inn til avhør bare timer etter at Hedda ble funnet død på rommet sitt. I flere timer natt til fredag satt han på politihuset i Sogndal.

Først i fem-tiden om morgenen kom han tilbake til boligen sin. Mannen skal ha sovet noen timer, før politiet igjen var på døren og tok ham med seg sammen med noen personlige eiendeler.

Etter dette har ingen i 30-åringens bekjentskapskrets sett noe til ham.

Politiet vil fremdeles ikke si noe om omstendighetene rundt voldtektssaken, annet enn at den etterforskes uavhengig av drapet på Hedda Karterudseter. Lensmann Olav Borlaug svarer heller ikke på om 30-åringen er avhørt om voldtekten, om han er etterlyst, eller hvilken status han har i saken.