— Det dreier seg om en fullbyrdet voldtekt, og begge mennene var involvert. Vi ser svært alvorlig på saken, sier avdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved person- og voldsavsnittet ved Hordaland politidistrikt.

Kvinnen er sikker på at hun så de to mennene inne på utestedet Ugla tidligere på kvelden. Det var ingen kontakt mellom kvinnen og mennene inne på utestedet. Begge gjerningsmennene er av utenlandsk opprinnelse.

Voldtatt på fortauet

Kvinnen gikk fra Ugla for å hente noe i bilen sin. I Sigurds gate ble hun overfalt av de to mennene.

— Hun hørte at de kom bak henne, men det er uvisst om de fulgte etter henne fra Ugla, sier Lian Mathiesen.

Voldtekten skjedde på fortauet, mellom en parkert bil og husveggen. Kvinnen har forklart at hun ble holdt fast mens mennene tvang henne til seksuelle handlinger.

— Voldtekten skjedde mellom klokken 02 og 03 natt til lørdag. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med alle som kan ha sett gjerningsmennene inne på Ugla fredag kveld og natt til lørdag, og alle som var i nærheten av Sigurds gate mellom klokken 02 og 03, sier Lian Mathiesen.

Kvinnen har gitt følgende beskrivelse av voldtektsmennene:

Gjerningsmann 1:

Rundt 1,85 høy Cirka 30 år Utenlandsk opprinnelse Kort, stritt, mørkt hår Krokete nese, som ifølge kvinnen nesten så ut som et nebb Kraftig bygget, med litt mage Var iført en svart, tynn jakke og en svart, dresslignende bukse og svarte eller mørkebrune sko.

Gjerningsmann 2:

Rundt 1,85 høy 25 - 30 år Utenlandsk opprinnelse Mørkt hår med fall i en slags potte-klipp Hadde på seg mørk blå dongeri-bukse og en rød og hvit langermet genser. Genseren har rød hovedfarge og et hvitt felt øverst på brystet. Mennene snakket seg i mellom på et språk kvinnen ikke forsto.

Rundspørring

Etter voldtekten reiste kvinnen hjem. Først på dagtid lørdag kontaktet hun politiet. Kvinnen ble da undersøkt på Legevakten.

— Kvinnen kom ikke fysisk til skade under voldtekten, sier Lian Mathiesen.

Politiet vil foreta en dør til dør-rundspørring i Sigurds gate for å finne ut om noen av beboerne har hørt eller sett noe som kan føre til oppklaring av voldtekten.