Forrige uke ble bergenseren Jarle Nyegaard slått med døden som følge i Pattaya. Han bisettes nå, på det som er ettermiddagstid i Thailand.

Bisettelsen skjer ved et Wat Krathing Line-tempelet i Jomtien, en by et par kilometer fra Pattaya.

Tydelig preget

Den 36 år gamle gjerningsmannen er blant dem som har møtt opp. Han er siktet av thailandsk polti for vold med døden til følge. 36-åringen er tydelig preget av situasjonen.

— Jeg er glad for å se ham, sier Winit Khamsopha (29) til bt.no.

Hun var samboeren til Nyegaard. Nå, etter å ha snakket med ham, sier hun at hun tilgir.

— Jeg har fortalt ham at jeg tilgir ham. Videre er det ingenting jeg kan gjøre. I retten må han kjempe selv, sier hun til bt.no.

Også gjerningsmannen fikk se Jarle før bisettelsen.

BISETTES: Winit Khamsopha var samboeren til bergenseren Jarle Nyegaard. Nyegaard ble bisatt ved Wat Krathing Line-tempelet i Jomtien utenfor Pattaya.
Roar Christiansen

— Jarle ville være thai

Midtveis i seremonien ble det lagt ned blomster foran bildet av Jarle Nyegaard. Også 36-åringen la ned blomster, tydelig preget.

— Han er en grei mann. Han forteller meg at han aldri mente å skade min Jarle, sier samboeren Winit Khamsopha.

I tempelet er det lagt frem kranser fra familie og venner.

— Jarle ville være thai. Han sa alltid at han var thai, så det var ingen tvil om at bisettelsen skulle være buddhistisk, sier hun.

Inviterte ham

Via Bergens Tidende inviterte hun den voldssiktede mannen til begravelsen.

- Jeg synes han skal komme av respekt for Jarle og meg. Jeg kan ikke tilgi ham uten å treffe ham, sa Khamsopha for noen dager siden.

Nyegaard døde torsdag 20. september. Natten før hadde han og 36-åringen vært sammen på en bar i Pattaya. De hadde sett europeisk fotball, som går midt på natten thailandsk tid.

Etter det vitner har kalt en relativt kort krangel, ble Nyegaard slått ned med ett slag. Han falt bakover og traff et underlag av fliser med bakhodet.

- Det var en ulykke

Nyegaard ble transportert til sykehus etter rundt 20 minutter. Der ble han førsøkt operert, men uten hell. Jarle Nyegaard ble erklært død klokken 20 thailandsk tid, forrige torsdag.

36-åringen meldte seg tirsdag til det lokale poltiet. Han har betalt kausjon for å slippe varetektsfengsel.

— Jeg er veldig lei meg for det som har skjedd. Det var en ulykke, sa 36-åringen via sin advokat til bt.no da.

DØD: Jarle Nyegaard døde av kraniebrudd etter at han ble slått ned utenfor en bar i Pattaya.
Privat
ØNSKER FORKLARING: Jarle Nygaard døde av skadene etter å ha blitt slått ned på Kåres partybar i Pattaya torsdag morgen. Samboer Winit Khamsopha (29) klarer ikke å planlegge livet videre uten ham. - Livet er satt på vent. Det var vi to som var livet. Vi var alltid sammen, sier hun. Hun ønsker nå å få en forklaring fra gjerningsmannen.
Roar Christiansen