I går ble det avgjort at 32-åringen som er siktet for volden, likevel må i fengsel. Lagmannsretten omgjorde tingrettens beslutning om å løslate mannen.

For offerets venner ble avgjørelsen et lite lyspunkt i en tragisk situasjon. De forteller om en kvinne som gjerne ville støtte andre som slet med rusproblemer.

— Hun hadde et veldig pågangsmot og engasjement for å hjelpe andre, og var arbeidsom og kunnskapsrik, sier de.

Dømt for narkotika

Spørsmålet nå er om politiet får tak i den siktede 32-åringen. Forrige gang han var tiltalt i en straffesak, møtte han ikke opp. I går kveld var han fremdeles ikke pågrepet. Mannen er dømt flere ganger tidligere, blant annet for narkotikaforbrytelser.

I fengslingskjennelsen heter det blant annet: «Slik lagmannsretten ser det er selve voldsutøvelsen av en slik karakter, at det vil være egnet til å støte den allmenne rettsfølelse at siktede er på frifot når fornærmede ligger alvorlig skadet på sykehus».

Også offerets bror er lettet over avgjørelsen.

— Jeg har fått tilbake troen på rettsvesenet, sier han.

Støtte-nettverk

Den 39 år gamle kvinnen deltok i et nettverk som støtter rusmisbrukere og deres pårørende.

— Jeg vet ikke om jeg hadde sittet her i dag hvis det ikke hadde vært for dette fellesskapet, sier Tom-Henry Fauske, som har bodd og arbeidet med 39-åringen.

— Foreningen har betydd utrolig mye for oss foreldre. Deres støtte ga oss en helt annen hverdag, sier Frode Fauske, som er styremedlem i Landsforeningen mot Stoffmisbruk.

— Det er tragisk at hun ble utsatt for dette mens prøvde å gjøre noe for unge som var i en vanskelig situasjon, sier venninnen Hilde Andersen.

39-åringen ligger fortsatt hardt skadd på Haukeland universitetssykehus. Det er foreløpig uklart hvor alvorlige skadene er.