Det var lørdag i forrige uke at en politipatrulje var i nærheten av Nygårdsparken en halv time før midnatt, da det ble meldt om bråk. Tre menn løp fra stedet, men ble raskt tatt. Tilbake lå flere skadde personer.

En kvinne og en mann ble kjørt bort med ambulanse. De tre litauerne, som er håndverkere i Bergen, ble siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Spaserer fritt

— Det kan se ut som om det er en foretrukket helgesyssel blant noen øst-europeiske menn å gå i Nygårdsparken og banke narkomane, på vei fra vorspiel til videre fest på utestedene i sentrum, sa politiadvokat Harald Bilberg i forbindelse med fengslingsmøtet.

Mennene motsatte seg fengsling i retten, men nådde ikke frem. De tre kunne imidlertid spasere fritt i Bergen igjen denne uken, etter at de ble løslatt onsdag.

— Uforholdsmessig dyrt

— Det var ikke plass til dem i Bergen fengsel, og det var ikke forsvarlig å ha dem sittende enda lenger på glattcelle i politikjelleren. Det ville også blitt uforholdsmessig dyrt å frakte dem til varetektscelle i Oslo. Da måtte vi ha brukt seks politibetjenter på turen, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

Han understreker at politiet ser svært alvorlig på saken, men registrerer at en av mennene som fikk bank, ikke ønsket å anmelde saken til politiet.

-Jeg oppfordrer alle som utsettes for vold om å anmelde, men vi ser at terskelen ofte er høy for dette innenfor rusmiljøet. Det gjør det vanskeligere for oss når vi skal etterforske saken og eventuelt prøve den i retten. Vold er uakseptabelt, sier Onarheim.

Hva bør gjøres når det ikke er plass til varetektsfanger? Si din mening.