Trafikken i ettermiddag var stor på de fleste veiene fordi mange skulle hjem etter St.Hans-helgen. Regnet gjorde ikke søndagstrafikken lettere.

Ved bomstasjonen på Alnabru på E6 utenfor Oslo ble kjørebanen nordover fullstendig oversvømmet. En del av strekningen sto 30-40 centimeter under vann, og på det dypeste kunne ikke bilene passere. Tre av de fire feltene i kjørebanen ble sperret for trafikk.

Ved Brobekk rett ved Alnabru ble et kumlokk presset opp av vannmassene, slik at det ble store hull i veien.

Også sjåførene som kom nordfra inn til Oslo måtte kjøre gjennom store vannmasser.

— Avløpssystemet klarer ikke å ta unna vannet, sa vaktoperatør Mats Carlsson ved Vegtrafikksentralen til Aftenposten.no ved halv fem-tiden i ettermiddag.

Først noen timer senere var trafikken forbi Alnabru-området ordentlig i gang igjen.

Årsaken til vannkaoset var et voldsomt, lokalt regnskyll som traff de nordøstlige delene av Oslo rundt klokken 15. I løpet av noen minutter styrtregnet det, og etter hvert kom det også haggel.

På østsiden av byen sto vannet ut av takrennene som vannkanoner. Mange sluk klarte ikke å ta unna de store vannmassene som samlet seg på kort tid.

På Lørenskog måtte politiet hjelpe en eller flere personer ut av en bil som ble sittende fullstendig fast under en jernbaneundergang.

På vestsiden av Oslo var bakken helt tørr.

Ved 19-tiden var det også kø mellom Svinesund og Sarpsborg og fra Vinterbro og innover til Oslo.

I resten av landet flyter trafikken stort sett som den skal, med unntak av riksvei 39 ved Nordhordalandsbroen:

- Tre alvorlig skadd

Sjekk vegmeldninger fra Statens vegvesen her .

Per Annar Holm/Aftenposten