• Ingen er funnet i bygget, sier brigadeleder.

SISTE: Brannen er under kontroll. Ingen personer funnet i bygningen.

Et bolighus rett sør for Bergen sentrum tok fyr ved 17.30-tiden mandag ettermiddag. Operasjonsleder Preben Wallestad i politiet beskrev flammene i starten som «voldsomme».

— Nå er brannen under kontroll, sier brigadeleder Kristian Nordanger ved halv åtte-tiden.

— Vi har foreløpig ingen anelse om årsaken. Vi kommer til å fortsette med etterslukking i timene fremover. Ingen personer er funnet i bygget, sier Nordanger.

Politiet meldte tidligere at de har kontroll på de fire personene som er registrert på Løbergsveien 95E.

Malingen boblet

SLUKKING: BT har fått tipsbilder som viser at flammene var godt synlig over hele Bergen.
SEAN MURRAY

- Brannvesenet melder om at malingen bobler på nabobygget, sa operasjonsleder Wallestad før politiet ved 18-tiden kunne konstatere at taket på et nabohus også hadde tatt fyr.Innsatsleder Karsten Raa sier at politiet har rykket ut til adressen en rekke ganger tidligere.

Det skjedde senest 1. september etter klager om høy musikk sent på kvelden, opplyser Wallestad.

«Så svart røyk fra døren»

Bygget er et trehus med leiligheter. Minst syv brannbiler, fem politipatruljer og helsepersonell har vært i aksjon på stedet.

— Samtlige biler er sendt ut. Dette er en krevende brann, sa vaktkommandør Jan Henning Fossedal110-sentralen i Hordaland underveis.

Politiet ba folk i nærområdet holde vinduer lukket og ventilasjon stengt.

De sperret også av et større område, og ba de mange skuelystne holde avstand.

Prøvde med hageslange

Daniel Jørgensen har bodd i området i syv år. Da han så brannen, løp han ned til bygget og gikk inn for å se om de var noen han kunne hjelpe.

— Jeg så svart røyk komme ut fra døren som brant. Jeg prøvde å sparke den opp, men fikk det ikke til, sier Jørgensen.

— Det brant for mye. Jeg gikk inn og ut et par ganger, men måtte gi opp og gå.

I etterkant har ambulansepersonell kontaktet ham for å se til at går bra. Jørgensen sier til BT at det går fint, men at han fikk litt mye røyk i seg.

HJALP TIL: Hanro Van Wyk og barna Daniel (8) og Maja (6) som bor i nabohuset, prøvde å slukke brannen med hageslange før politi og brannvenset kom til.
ANDERS HAGA

Også Hanro Van Wyk og barna Daniel (8) og Maja (6) som bor i nabohuset, ville hjelpe til.— Jeg gikk ut på altanen og så røyk. Etter få sekunder sto flammene ut. Jeg ringte til brannvesenet, men fikk beskjed om det var stengt for dagen. Så ringte jeg politiet, sier Hanro Van Wyk.

— Jeg gikk ned og prøvde å åpne døren. Den var låst. Jeg gikk opp igjen på atlanen og tok frem hageslangen og begynte å spyle. Men det var ikke godt nok trykk i slangen til at det fungerte, sier Van Wyk.

Deretter ble det så varmt at han så seg nødt til å trekke unna.

Sto i dusjen

RØMTE: Simeon Heimestøl, Jon Even Kile og Chris Michael Gustavsen bor i nabobygget. De fikk lukket dører og vinduer før de rømte, og håper tingene deres ikke er ødelagte.
ANDERS HAGA

Chris Michael Gustavsen (til høyre), Simeon Heimestøl, og Jon Even Kile bor i nabobygget, og så flammene slikke oppetter sin egen leilighet.— Jeg var akkurat ute av dusjen da jeg hørte at noen ropte «brann!». Jeg trodde de tullet, men da jeg åpnet terrassedøren så jeg at det var full fyr, sier Gustavsen.

Han slengte på seg noen filler og løp ut, hvor han etter hvert fikk varme pledd av brannvesenet.

To branner samtidig

Brannen startet like etter at brannvesenet hadde rykket ut til Bontelabo 4, hvor det ble meldt om brann i et kontorlokale. Den er nå slukket.

Det som var en automatisk alarm i kontorlokalene hos Hallvard Lerøy AS, viste seg å være en reell brann i takkonstruksjonen.

Nødetatene rykket ut, og litt over klokken 18 kunne politiet melde av brannen var slukket.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

FULL UTRYKNING: Syv brannbiler rykket ut til Løbergsveien. Politiet sperret av et større område.
ANDERS HAGA