To menn på 22 og 32 år er tiltalt for den grove voldsepisoden, som skjedde i en bil på vei til Landås i september 2001. Da straffesaken mot dem skulle opp i Bergen tingrett i går, opplyste den fornærmede 21-åringen gjennom sin bistandsadvokat at han var i Spania og ikke kunne møte i retten for å vitne. Dermed ble rettssaken utsatt på ubestemt tid.

Begge to tiltalte reagerte med fortvilelse over at saken ble utsatt fordi fornærmede var på ferie.

Tiltalte frustrert

— Det hele er ganske pussig. Saken ble tross alt berammet allerede i november, så han har lenge visst om tidspunktet, sier advokat Bjarne Didriksen, forsvarer for 22-åringen som har erkjent å ha skåret øret av mossingen.

I et intervju med Bergens Tidende har den tiltalte forklart at han var ruset på ecstasy og amfetamin på gjerningstidspunktet.

— Min klient tok dette veldig tungt. Han har sittet syv måneder i varetekt og så for seg at han endelig skulle få begynne på slutten av dette marerittet, sier Didriksen.

Han har allerede begjært sin klient løslatt fra varetekt. Politiet har hittil holdt ham fengslet på grunn av fare for nye voldshandlinger.

- Ikke veldig uvanlig

Den andre tiltalte, en 32 år gammel mann, hevder at han erkjenner ikke straffskyld for øreskjæringen. Heller ikke han var spesielt fornøyd med at saken ble utsatt.

— Han ønsker å bli ferdig med saken snarest mulig. Det er en stor belastning for ham å ha en så alvorlig tiltale hengende over seg, sier hans forsvarer, advokat Bjørn Meltzer, til Bergens Tidende.

Aktor i saken, statsadvokat Gunnar Fløystad hevder at en slik uteblivelse ikke er veldig uvanlig. Han vil be Bergen tingrett om beramme rettsmøtet på nytt så fort som mulig.