— Det er bra at de ble tatt, men jeg synes ikke noe om at de blir løslatt igjen. Vi skal fortsatt på jobb, og kan risikere å treffe på dem igjen på det samme busstoppet, sier det ene offerets kjæreste.

Politiet mener nemlig at det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle firerbanden. Torsdag ettermiddag satt alle fire i avhør, før de ble dimittert. Dermed blir de gående i frihet frem til en eventuell rettssak.

Det var torsdag for en uke siden at de fire mennene i 20-årsalderen gikk amok. Først angrep de en mann i en bil i C. Sundts gate. Deretter skal de ha plaget en jente på Gamle Nygårdsbro. Til slutt gikk de løs på paret som stod og ventet på bussholdeplassen på broen.

Etterlyser vitne

Jenten beskriver hendelsen slik:

— Kjæresten min og jeg hadde vært på jobb, og skulle ta bussen hjem fra busstoppet på Gamle Nygårdsbro. En grå bil kom forbi og stoppet for rødt lys. Folkene i bilen ropte noe til kjæresten min, men vi hørte ikke hva de sa. Plutselig kom det tre menn ut av bilen og begynte å slå løs på ham. De dengte ham i hodet med en ølboks, og han fikk kutt i ansiktet, sier 21-åringen.

Hun har i etterkant hengt opp flere plakater der hun etterlyser et vitne til voldsepisoden. Denne kvinnen har ennå ikke meldt seg.

Den ubehagelige episoden fant sted torsdag 23. februar ved 23.15-tiden. Tre av mennene ble pågrepet i går, den siste i dag.

— Etterforskningen har ført frem, og førte til at de fire kunne pågripes. De har også erkjent forholdene, sier politibetjent Kjell Martin Søgnen til bt.no.

Han mener det ikke er grunnlag for å be om varetektsfengsling av de siktede, fordi det etter politiets mening ikke er fare for gjentakelse.

Paret på broen har asiatisk utseende, og politiet har opplysninger som kan tyde på at volden var rasistisk motivert.

— Dette undersøker vi videre, sier Søgnen.

For paret har episoden vært en skremmende opplevelse.

— Kjæresten min har fortsatt hodepine etter slagene, sier kvinnen.

ETTERLYSNING: Denne plakaten henger flere steder ved Gamle Nygårdsbro.