Nylig ble mannen dømt til fengsel i ett år og tre måneder. Paret giftet seg i 2004 og bodde i en av Bergens omegnskommuner.

— Øynene «helt svarte»

Julen dette året feiret de sammen med kvinnens familie. Mannen drakk alkohol, og da de skulle legge seg, slo han konen med knyttet neve. Selv mente han at han hadde slått henne med flat neve. Et familiemedlem av kvinnen fortalte at øynene hans ble «helt svarte» denne kvelden og oppfattet situasjonen som truende.

En uke etter julaften ventet nyttårsfeiringen 2004. Paret var da i middagsbesøk hos venner. Ifølge dommen skubbet han henne da av en stol slik at hun falt ned på gulvet.

Sommeren 2006 løp han etter med en stol og/eller kastet en stol etter henne.

- Gikk ikke ut på fire uker

I september 2008 kalte han henne for «jævla hore» og slo henne flere ganger i ansiktet. Tidligere på året var hun også blitt slått. I retten forklarte kvinnen at hun ikke gikk ut på fire uker fordi hun så «forferdelig ut».

Mannen husket ikke hendelsen konkret men bemerket at han slo med flat neve. Retten la imidlertid til grunn at han slo flere ganger med knyttet neve. I februar i 2010 slengte han henne ned i en sofa, slo henne og tok kvelertak på henne. Kvinnen hadde blåmerker rundt halsen og i ansiktet. Leppen hennes var også sprukket. Dette var den groveste volden som ble utført mot henne. Hun anmeldte mannen til politiet.

Husket ikke alt

I dommen heter det at retten «finner at tiltalte for samtlige forhold har handlet forsettelig, han har utøvd aktive, målrettede bevisste handlinger mot fornærmede. Tiltalte har gjentatte ganger forsettelig øvet vold mot og truet fornærmede...»

Mannen erkjente seg delvis skyldig. I retten forklarte han at han hadde problemer med å huske alt, fordi han hadde drukket alkohol. Han slo ikke konen mens han var edru. Det var alkohol som var den utløsende årsaken. Mannen sa at det verste han kunne høre var bemerkninger som at han «ikke måtte drikke så mye» eller «har du ikke drukket nok?»

Kvinnen bor i dag på hemmelig adresse og tør ikke bevege seg fritt ute lenger. I tillegg til fengsel på 15 måneder dømmes mannen til å betale henne 80.000 kroner i oppreisning.

— Min klient har erkjent straffskyld. Dommen er tre måneder mindre enn det aktor ba om. Vi tenker vel at straffen er passende, sier Rolf Knudsen, mannens forsvarer.