Nå er 23-åringen dømt til ett år og seks måneder i fengsel for ran og grov vold. Den domfelte var på permisjon fra fengselet da han i mai i år oppsøkte Nygårdsparken sammen med en venninne. Der kjøpte 23-åringen to poser som skulle inneholde amfetamin.

Like etterpå oppdaget han at posene var tomme, og skjønte dermed at han var blitt lurt. 23-åringen reagerte med å oppsøke mannen han hadde kjøpt posene av for å kreve amfetamin. Da han ikke fikk narkotika, gikk han løs på mannen.

Slått mens han lå nede

Mannen ble slått flere ganger både i ansiktet og på kroppen, og ble påført mange hevelser, samt en kraftig blødning i venstre øye.

Retten finner det bevist at 23-åringen utøvde massiv legemsfornærmelse mot mannen. Ifølge vitner pågikk voldshandlingene i mellom fem og ti minutter. Fornærmede lå tidvis på bakken, og var ute av stand til å forsvare seg.

Straffedømt mange manger

Først da 23-åringen fikk 500-600 kroner av mannen, stakk han fra stedet. Vitner varslet politiet, som kort tid etter pågrep mannen.

I retten nektet tiltalte for å ha begått ran, men erkjente straffeskyld for legemsfornærmelse. Mannen ble også dømt for flere tilfeller av tyveri, oppbevaring av narkotika, og for brudd på veitrafikkloven.

Den unge mannen er tidligere straffedømt seks ganger