Knivstikkingen skjedde på Flaktveit i april i fjor. 24-åringen var prøveløslatt fra varetekt, og hadde bare vært på frifot i to måneder, da han skal ha utført et dobbelt drapsforsøk.

24-åringen havnet i et basketak med to menn i 30-årene i Flaktveitvegen. 24-åringen trakk kniv, og skadet begge de to mennene før han stakk fra stedet.

Ifølge tiltalen skal 24-åringen ha stukket kniven inn i magen på begge ofrene med betydelig kraft. Han skal deretter ha beveget kniven frem og tilbake, slik at begge ofrene ble påført livstruende skader.

BT kjenner til at et av 24-åringens ofre lå blødende igjen på bakken med flere indre organer synlige. Legene klarte så vidt å redde livet hans.

24-åringen har hele tiden hevdet at han handlet i nødverge. Han hevder at han ble angrepet av de to mennene som en konsekvens av at han vitnet i rettssaken etter Åsane-drapet.

Det doble drapsforsøket førte til en debatt om prøveløslatelser. Førstestatsadvokat Walter Wangberg kritiserte fengselet for å løslate farlige fanger for tidlig.

24-åringen har et langt rulleblad. I mars 2000 ble han dømt til tre og et halvt års fengsel for tortur av en 16 år gammel gutt. 16-åringen ble kidnappet av fire ungdommer. Han ble holdt fanget i åtte timer, og ble tvunget til å balansere på utsiden av rekkverket på Askøybroen, pisket, slått, brent med en sigarett-tenner og kastet naken i sjøen ved Helleneset. Han ble også tvunget til å rane en bensinstasjon, og først da han leverte fra seg ransutbyttet, lot ungdommene ham gå. 24-åringen ledet an i torturen.

Allerede i 1996 fastslo Bergen byrett at 24-åringen, som da var 18 år gammel, var «ustabil, og kan være en fare for seg selv og omgivelsene i ruset tilstand».

Statsadvokat Randi Gabrielsen, som har tatt ut tiltalen mot 24-åringen, tar forbehold om å legge ned påstand om forvaring i inntil ti år når saken mot 24-åringen kommer for retten.

24-åringen er i tillegg tiltalt for bruk av narkotika, kjøring i narkorus, råkjøring og et par mindre trafikkforseelser.