I dag kan 23-åringen bli siktet for drapsforsøk. Onsdag kveld skal han ha knivstukket to menn i 30-årene.

I livsfare

Det er fortsatt uklart hvor alvorlig utfallet av knivdramaet på Flaktveit blir. De to ofrene ligger alvorlig skadd på Haukeland sykehus. Begge har alvorlige kuttskader i mageregionen. Det er ifølge politiet fortsatt usikkert om den ene vil overleve.

— Det siste vi har hørt er at det ser stadig bedre ut for dem begge, men man er ennå ikke over den kritiske fasen, sier stasjonssjef Arne Vardøy ved Arna og Åsane politistasjon.

Tok taxi

Det var i en busslomme i krysset mellom Ulbergslia og Flaktveitvegen de to mennene ble alvorlig skadet sent onsdag kveld. 23-åringen kom til åstedet i taxi sammen med en 19 år gammel kamerat. De to ofrenes bil stod allerede parkert i busslommen.

— Like utenfor bilen oppstår en krangel som gjør at en av de involverte trekker kniv og stikker ned en 36 år gammel mann, sier Vardøy. En ungdomsgjeng og taxisjåføren var vitne til at mannen segnet om på asfalten. Gjerningsmannen forsøkte å flykte med 36-åringens kamerat i hælene.

— Plutselig snudde han seg og stakk ham. Deretter hoppet han over et gjerde og løp mot Ulvedalen Torg, sier et øyenvitne.

FOTO: DIGITALSPORT

Væpnet aksjon

23-åringen ble pågrepet av væpnet politi i en leilighet på Toppe klokken 0230 natt til i går.

— Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Arne Vardøy.

23-åringens 19 år gamle kamerat er også siktet i saken. Han ble pågrepet i sentrum to timer etter dramaet. 23-åringen vil bli begjært varetektsfengslet for dag. Politiet vurderer å sikte ham for drapsforsøk.

— Foreløpig lyder siktelsen på legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Men måten knivstikkingen har skjedd på gjør at vi ser på muligheten for å utvide siktelsen til å gjelde drapsforsøk, sier politiinspektør Heidi Kroken Bruland.

Seks personer som var til stede i leiligheten på Toppe ble innbrakt. Fem ble senere dimittert. Sjettemann, en 21-åring, måtte tilbringe natten i politiets forvaring.

Forsvarer prøveløslatelse

23-åringen er regnet som svært voldelig. Han betegnes som en markant skikkelse i det kriminell miljøet i Åsane. Regiondirektør Per Sigurd Våge i Kriminalomsorgen Vest forsvarer at 23-åringen ble løslatt på prøve i februar.

— Vi gjorde en grundig vurdering av vedkommende, ok kom frem til at det var riktig å løslate ham etter at han hadde sonet to tredjedeler av dommen. Den beslutningen forsvarer jeg. Det er umulig å forsikre seg mot at enkelte begår kriminelle handlinger i prøvetiden. Vi er ikke spåmenn, sier Våge.

TO KNIVSTUKKET: To menn i 30-årene ligger hardt skadet etter at de ble knivstukket her på Flaktveit onsdag kveld. Politiet har siktet en beryktet voldsforbryter for ugjerningen. 23-åringen er for tiden løslatt på prøve.
FOTO: JAN M. LILLEBØ