Lindås og Meland lensmannskontor har siden i fjor høst sett en økning i antallet grove voldssaker i distriktet. Bråk, herjing, drikking og uprovosert vold er en del av dette negative bildet, der en gruppe med unge menn fra 18-25 år reiser rundt for å lage trøbbel.

8-10 personer

– Dette er en gjeng på rundt 8-10 personer som reiser rundt på utestedene og bensinstasjonene i området. De sparker og slår, ofte helt uprovosert, rundt seg, sier politiførstebetjent Ove Hindenes til bt.no.

I helgen slo banden til igjen.

  • Klokken 0024 natt til lørdag fikk en 18-åring bank slik at han havnet på legevakten og senere på Haukeland. Han fikk juling i et veikryss ved Flatøy.
  • Klokken 0056 ble en vekter slått på Shell Select.
  • Klokken 0228 fikk en vekter juling på restauranten Garveriet.
  • Natt til søndag ble det meldt om masseslagsmål på Select.

– Vi fikk inn seks anmeldelser for bråk og slåssing. Det meste har skjedd rundt utestedene og på bensinstasjonene i distriktet, sier Hindenes til bt.no.

Flere av mennene har voldsdommer på seg fra tidligere.

Ubetinget fengsel – Vi har satt inn ekstra ressurser natt til lørdag og søndag for å stoppe utviklingen. Flere av personene i dette miljøet skal også ha sakene sine opp for tingretten i løpet av våren. Noen av sakene ender nok med ubetinget fengsel, noe som vil bidra til mer ro i distriktet, sier Hindenes til bt.no.

Politijurist Bjarte Aarlie har flere av sakene som skal i retten.

– I flere tilfeller handler det om grov vold begått av unge menn som kun reiser rundt for å slåss. Mange av dem har fått voldsdommer med samfunnsstraff. Det ser desverre ikke ut som det har hatt noen effekt, sier han til bt.no.