Det er Avisa Hordaland som forteller om den latviske vogntogsjåførens frekke unnamanøver i torsdagens avis.

Det svenskregistrerte vogntoget ble stoppet i en rutinekontroll fredag, og tatt med til Statens vegvesens trafikkstasjon på Voss.

Der oppdaget kontrollørene en rekke mangler, blant annet bremsesvikt og to punkterte hjul. Vogntoget manglet også samtlige syv kjettinger, og hadde ikke vinterdekk på styrende hjul.

Avskiltet på stedet

Kristian Alver, avdelingsingeniør i Statens vegvesen, sier til BT at vogntoget ble ilagt kjøre— og bruksforbud inntil manglene var reparert.

PUNKTERT: To av hjulene var punktert, slik at de andre hjulene måtte bære for mye vekt, ifølge Vegvesenet.
STATENS VEGVESEN

— Det ble avskiltet på stedet. Men natt til lørdag hadde sjåføren likevel kjørt videre, sier han.

Vogntogsjåføren kom riktignok ikke langt. Samme natt ble han stoppet av politiet i Lærdal.

Da viste det seg at sjåføren hadde laget nye skilt til vogntoget av papp og papir, før han hadde kjørt videre fra Voss, tross kjøreforbudet.

Alver sier til BT at han aldri har opplevd noe sånt før.

— Det er helt uvanlig at de stikker av slik. Nå er det snakk om at vi kanskje kan få bruke hjullås, men dette er ikke et vanlig problem, sier han til Avisa Hordaland.

Kjørte påfallende sakte

Politiet i Lærdal opplyser at sjåføren ble stanset av en patrulje som tilfeldigvis ble liggende bak vogntoget. Ifølge konstituert lensmann Per Tomas Klingenberg kjørte vogntogsjåføren påfallende sakte, og ble derfor stoppet.

— Da fant de ut at skiltene var falske, sier han til Avisa Hordaland.

Den latviske sjåføren har vedtatt en bot på 12.000 kroner. Politiet venter nå på om eieren av det svenske vogntoget godtar sin bot på 10.000 kroner.

Inntil videre står vogntoget hos politiet i Lærdal - med hjullås.