Det var to vogntog som møttes i en sving like ved Sundve skole, litt sør for Vinje, mellom klokken 21.00 og 21.30 i går kveld.

— Det vogntoget som kom fra Oslo i retning mot Bergen, fikk sleng på hengeren. For å unngå å treffe hengeren, la sjåføren av vogntoget som kom fra Bergen, seg ut på veikanten. Han la seg litt for langt ut, og kom ut av veien. Vogntoget havnet på siden, ikke helt på taket, men mer på taket enn på siden. Vogntoget var fullastet med fisk og det la seg tungt til, forteller Lars Løne i Løne Maskin og Transport, til bt.no i morgentimene. Løne var i natt leid inn av Viking Voss for å ta del i redningsarbeidet.

Brukte luftputer

Vogntoget lå vanskelig til. Her nyttet det ikke bare med kranbiler.

— Vi brukte derfor luftputer. Først spadde vi oss ned i snøen under vogntoget og fikk lagt luftputer under. Så blåste vi luft med en kompressor inn i luftputene som er om lag 200 centimeter store. Sakte og sikkert fikk vi rettet opp vogntoget. Til slutt fikk to store kranbiler vogntoget med fisken opp på veien igjen, forteller Løne.

To vogntog i grøften

Vogntoget som fikk sleng på hengeren, kjørte ikke ut av veien der. Det kjørte derimot ut for å stoppe en kilometer eller to nærmere Voss. Det skal ha prøvd å stoppe i en busslomme, men klarte det ikke.

Dermed gikk også dette vogntoget ut av veien og måtte dras opp på veien igjen av en kranbil.

E16 åpnet etter 10 timer

E16 ble stengt av vogntoget som kjørte ut og veltet. Under bergingsarbeidet i natt ble E16 åpnet i perioder.

Veien var stengt i inntil 1 time og 30 minutter i slengen.

Klokken 07.30 i morges ble E16 åpnet for fri ferdsel.