Mandag for to uker siden slo vegvesenet til, og stoppet vogntog over 15 meter som var på vei inn Kvassnesvegen i Lindås. Veien fører inn til et viktig industriområde, der mange næringsdrivende har gjort seg avhengig av leveranser fra de helt store vogntogene. Et trelastfirma fryktet at de måtte begynne å laste om fra store til små biler for å få varene fram.

Problemet var at så å si ingen kjente til lengdebegrensningen. Det beste beviset: Vegvesenet selv har i en årrekke brutt regelen, ved å tillate oppkjøring med store vogntog fra trafikkstasjonen i Kvassnesvegen.

Etter at BTV omtalte saken forrige uke, dro folk fra vegvesenet og Lindås kommune på befaring i Kvassnesvegen. Resultatet er at kommunen nå har omklassifisert veien. Maks lengde er oppjustert fra 15 til 18,75 meter.

— Vegvesenet tar inn endringen i sine lister fra i dag, det fikk vi bekreftet i morges, sier Arne Eikefet, enhetsleder for teknisk drift i Lindås kommune.

Samtidig endres lengdebegrensningen for to andre veier i Lindås.

— Nå åpner vi for de lengste vogntogene også på veien inn til Dekkhuset på Alverflaten, og på veien inn til Lindås senter, sier Eikefet.