Det var et nederlandsk vogntog som klokken 00.17 i natt kjørte i fjellveggen og veltet.

Knuste støpekanten — Vogntoget traff støpekanten og rekkverket. Om lag fem meter av støpekant er slått vekk. Støpekanten ramlet fem-seks meter ned og havnet i elven. Vogntoget vinglet videre over broen. Der går veien i en høyresving. Vogntoget gikk rett frem og veltet på siden inn imot fjellveggen. Hjulene lå utenfor den hvite stripen, sier politibetjent Per Gunnar Thrane ved Kvam lensmannskontor til bt.no.

Hytten på trekkvognen på vogntoget ble nedtrykt og smadret i kollisjonen.

Lettere skadd Ulykken skjedde ved Kuholmbrua nedenfor Fossen Brattetunnelen på riksvei 7 i Samnanger kommune. Kuholmbrua ligger i en skarp venstresving når en er på vei ned fra Kvamskogen etter Fossen Brattetunnelen mot Tysse.

Den nederlandske sjåføren i trettiårene, ble lettere skadd kjørt med ambulanse til Haukeland universitetssykehus.

Lastet med Corn Flakes Vogntoget er nederlandsk. Den skal etter det vi forstår ha hatt lett last, som Corn Flakes og popcorn. Føreren var alene i bilen da han kjørte i fjellveggen.

Viking gjorde i natt et forsøk på å få vekk vogntoget, men måtte gi opp da skapet på hengeren revnet. I dag er det meningen å lesse om lasten til et annet vogntog, før en gjør et nytt forsøk på å få vekk vogntoget.

Skal ikke ha vært glatt Det var minusgrader på Kvamskogen i natt, men det skal ifølge politiet ikke ha vært glatt på stedet ulykken skjedde.

— Vi vet ikke hva som er årsaken til ulykken. Det var ingenting å utsette på dekkene, En kan jo spekulere i for stor fart eller uoppmerksomhet, sier Thrane.