Det var klokken 11.59 mandag formiddag at politiet ble varslet om at et finsk vogntog hadde kjørt ut av europavei 134 i Vindafjord kommune. Det veltet og havnet ute i elven.

— Trekkvognen med henger kjørte ut av veien før broen og havnet på taket i elven. Vi snakker her om en trekkvogn med henger, men jeg vet ikke hva slags last den hadde, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ulykken skjedde på E134 ved Juveelva, om lag to og en halv kilometer fra Ølen sentrum i retning mot Etne.

Satt opp-ned i førehuset

Traileren var på vei vestover. Avisen Grannar melder at vogntoget skal ha møtt et annet finsk vogntog på den smale veien da utforkjøringen skjedde.

Da politiet kom frem, satt sjåføren fortsatt inne i førerhuset. Han skal ha sittet tørt i forhold til omgivelsene.

Kort tid senere ble det meldt at sjåføren, en 50 år gammel mann, var uskadet. Det er ikke mistanke om promillekjøring, opplyser politiet.

Det skal være store materielle skader på vogntoget. Trafikken ble dirigert forbi stedet i tre kvarter før veien ble åpnet igjen i begge kjørefelt.

— Vi vet ikke noe om årsaken til ulykken. Men det blir et godt stykke arbeid å få bil og vogn opp igjen fra elven. Her holder det ikke med en bergingsbil. Her må det nok mobilkraner til, sier Friberg.

Må stenge veien

Politiet varsler mandag at kveld at veien blir helt stengt når traileren skal hentes opp av elven.

— Redningsselskapvil ved hjelp av to mobilkraner berge kjøretøyet og laste. E134 vil i denneforbindelse bli fullstendig stengt i minst to timer fra midnattav, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse.

Statens Vegvesen sørger for varsling ogstiller med skilter og mannskap for stenging av vegen.

VELTET: Vogntoget kom ut av veien og havnet på taket i den lille elven.
Arne Frøkedal, Grannar