Vizrt opplyser om dødsfallet på sine nettsider.

Selskapet skriver at de ønsker å sende sine dypeste kondolanser til Strømmens kone og familie.

Dermed har to av Vizrts toppledere gått bort i løpet av kort tid. Grunnleggeren Bjarne Berg døde i mai.

— Trist budskap

Strømmen var også sentral i Hardball sammen med Berg og Eivind Kåre Lund, investeringsselskapet som har skaffet Brann flere stjernespillere.

— For oss i Brann var dette et veldig trist budskap. Våre tanker går nå til den nærmeste familien, sier daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Strømmen, som hadde vært Brann-medlem siden 1960-tallet, var opptatt av hva en kunne gjøre for å hjelpe Brann ut av den økonomiske og sportslige bølgedalen klubben befant seg i.

Dermed satte han seg ned med Berg, og de to delte sine tanker med Per-Ove Ludvigsen og Bjørn Dahl. Hardball ble etablert i 2003.

- Like viktig som Berg

  • Bjarne var den mest profilerte i Hardball, men Svein Ove var like viktig. Han var mer i bakgrunnen og trykket på viktige knapper derfra, sier Bruun-Hanssen.

Selskapet Isinvest AS, som Strømmen står bak, er den største aksjonæren i Hardball.

Svein Ove Strømmen tok ingeniørutdannelse i USA tidlig på 1970-tallet. Han jobbet som forsker både i Norge og ved MIT i USA.

Fra 1981 til 1986 jobbet han i oljeindustrien. Sent på 1980-tallet startet han for fullt karrieren som entreprenør og investor.

Strømmen har vært styreleder i flere selskaper, blant annet Vemtro ASA og Nera ASA. Strømmen var styreleder i Vizrt fra 1999 til sin død.