Kvinnene, som begge er i 20-årene, oppsøkte leiligheten i Nattlandsveien sammen med 26-åringen som er siktet for drapet. Politiet mener de var involvert i slåsskampen som endte med at Hamre ble stukket med kniv og omkom.

-  To personer er siktet for legemskrenkelse i forbindelse med slåsskampen i Nattlandsveien der én person mistet livet. De ble satt i fengslig forvaring etter hendelsen, og siktelsen er ikke endret siden da, sier politiadvokat Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt.

Etterforsker narkooppgjør

En 30 år gammel kvinne, som skal ha vært til stede i leiligheten, fortalte til BT lørdag at Hamre ble sparket kraftig i ansiktet mens han tok kvelertak på den drapssiktede 26-åringen.

-  Det må ha vært en av jentene. Jeg trodde han hadde fått hjernerystelse. Det var først senere jeg skjønte at han også var knivstukket, sa 30-åringen.

Hun fortalte også at kvelertaket var så kraftig at 26-åringen ble rød i ansiktet, at hun var bekymret for ham, og at hun prøvde å skyve Hamre bort.

De to kvinnene satt fengslet i politiarresten i to døgn, og ble deretter løslatt. De har ikke besvart BTs henvendelser.

Sammen med 26-åringen skal de to ha oppsøkt leiligheten i Nattlandsveien om morgenen tirsdag i forrige uke. Etter det BT kjenner til etterforsker politiet om bakgrunnen for besøket var et narkotikaoppgjør.

Skarpladd hagle

Hamre, hans samboer og venninnen skal ha blitt svært irriterte over at trekløveret banket i ruten tidlig på morgenen. Det skal ha ført til at det ble funnet frem et våpen i leiligheten. 26-åringen skal ha følt seg truet av at Hamre plutselig dukket opp i vinduet med en hagle i hendene.

Da politiet ransaket leiligheten etter drapet, fant de en hagle som ikke lå på sin vante plass. Våpenet skal ha vært skarpladd.

26-åringens forsvarer, advokat Arild Dyngeland, mener at både opplysningene om at Hamre skal ha tatt kvelertak, og at det skal ha vært et våpen i bevegelse i leiligheten, kan gjøre det aktuelt for hans klient å påberope seg nødverge.

-  Alle de omstendigheter man blir utsatt for i en slik situasjon, at det er et våpen fremme, bevegelser i forbindelse med dette, og hvordan man oppfatter situasjonen, er elementer i vurderingen av om det er grunn til å påberope seg nødverge. Dette er også noe politiet bør etterforske for å bringe på det rene hvilket trusselbilde min klient har stått overfor, sier Dyngeland.

Nekter skyld

26-åringen nekter straffskyld for drap.

Politiet mistenkte også at de to kvinnene kunne ha gjemt unna kniven Hamre ble stukket med. Etterforskerne har senere funnet en kniv som ble beskrevet som «interessant». Kriminalteknikere undersøker nå om den kan være drapsvåpenet.

Politiadvokat Isachsen vil ikke svare på hvor eller hvordan kniven ble funnet.

- Jeg kan ikke kommentere detaljer i etterforskningen på dette stadiet, sier hun.

Advokatene Gisle Didriksen og Ivar Abrahamsen representerer de to kvinnene. Ingen av dem vil kommentere saken nå.