— En kvinne i 20-årene var på fest i området rundt Steinkjellergaten. Hun gikk ut for å røyke, og kom i prat med en kar. Han foreslo at de skulle gå litt rundt for å lufte seg. Plutselig trekker han frem en kniv, truer henne inn i et smug og voldtar henne, sier Leganger.

Politiet vet at det har vært flere vitner til den anmeldte voldtekten, som skal ha skjedd natt til lørdag i 04.00-tiden.

— Det har gått folk forbi som er blitt oppmerksom på at det har foregått noe, men overgriperen har sagt til dem at «det er damen min». Han hadde kniven liggende ved siden av seg, så offeret turde ikke gjøre anskrik, sier Leganger.

Gjerningsmannen beskrives som mellom 25 og 30 år gammel, høy, slank og lys i huden. Han var kledd i en mørk jakke med hettegenser under, hvit T-skjorte og mørk blå dongeribukse.

- Voldtatt av to menn

Samme natt skal en annen voldtekt ha skjedd i Vestre Torggate, i bakken opp mot Johanneskirken.

Politiet utelukker at det er noen sammenheng mellom voldtektene, ut fra beskrivelsene av gjerningsmennene.

— En kvinne i 20-årene har gått opp bakken sammen med to menn hun møtte utenfor Fotballpuben. De skal så ha dratt henne inn i en hage der begge to skal ha voldtatt henne, sier Leganger.

Voldtekten skal ha skjedd mellom klokken 03.00-03.30, og gjerningsmennene skal ha snakket bergensdialekt.

- Voldtatt i buskene

Den tredje anmeldte voldtekten skal ha skjedd natt til søndag mellom 04.30 og 05.00.

— En kvinne i 30-årene forteller at hun ble voldtatt i buskene ved SAS-hotellet på Bryggen, sier Leganger.

Kvinnen var sammen med en bekjent som forlot henne i en kort periode. Hun måtte på do, og gikk inn i buskene.

— Da kom det plutselig to menn. Den ene holdt vakt, mens den andre skal ha voldtatt henne, sier Leganger.

De stakk da mannen offeret var sammen med kom tilbake. Mannen ropte på henne fordi han ikke så hvor hun var.

Overgriperen skal ha snakket gebrokkent norsk, og offeret tror han kan være fra Balkan. Begge mennene beskrives som mørke i huden, med svart hår.

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe. Krimteknikere har vært på to av åstedene for å sikre spor.

— Vi har ikke vært i Vestre Torggate, det skyldes en vurdering av hvorvidt det er noe å hente. De spor som kan sikres, er sikret. Det vil også være aktuelt å avhøre de fornærmede på nytt for mulig å få flere opplysninger, sier Leganger.