— Sjokkerende. Tragisk. Jeg hadde gledet med til å flytte inn, sa Trine-Lise Johannessen til bt.no onsdag. Samme dag som hun ga fra seg nøklene til kjøperne av sin gamle bolig, brant hennes nye til grunnen.

-Uten elektrisitet

Politiet startet etterforskningen med avhør allerede onsdag formiddag, men så langt har de ikke funnet brannårsaken.

Åge Mørk i Mørk Eiendom AS, som er byggherre for boligene, sier til bt.no at bygget ikke var tilknyttet elektrisitet.

Likevel var eksperter fra BKK med åstedsgranskerne fra Bergen sentrum til Sotra i går.

— Det er ren rutine. Vi må få det avklart med sikkerhet at det ikke var elektrisitet tilknyttet bygningen, forklarer etterforskingsleder Bjørn Hagen ved Sotra lensmannskontor.

Venter på resultat

Mangelen på strømtilkobling styrker politiets mistanke om at brannen kan være påsatt, men Hagen vil ikke si noe mer om hvilke teorier politiet jobber ut i fra før han har fått svarene fra den kriminaltekniske åstedsundersøkelsen.

— Men det er alltid slik at vi etterforsker med tanke på at en brann kan være påsatt, med mindre vi finner spor på stedet som raskt kan gi en annen forklaring, sier han.

Flere avhør

Gjennom avhør med byggherre, entreprenør, Johannessen som kjøper, samt flere vitner, har politiet forsøkt å danne seg et bilde av aktivitieten på tomten i dagene før brannatten.

Hagen sier at vitneforklaringene også kan kaste lys over selve brannårsaken.

— Vi har fått antydninger om hvor brannen startet. Spesielt interessante er forklaringene til dem som har sett branntilløpet tidlig, sier etterforskingslederen.

Huset var forsinket

Kun den ene delen av tomannsboligen var solgt, etter at kjøperen av den andre halvdelen trakk seg fra avtalen med Mørk Eiendom.

Ifølge Mørk skal arbeidskraften de leide inn ikke ha utført arbeidet på en skikkelig måte, noe som har ført til både økte kostnader, arbeid som har måttet gjøres om igjen, og dermed utsettelser av prosjektet.

Utsettelsene førte til at Trine-Lise Johannessen som kjøper i utgangspunktet hadde avtalt et møte med Mørks advokat torsdag for å diskutere en eventuell kompensasjon.

Etter brannen ble det møtet avlyst.