Rettsmøtet gikk for lukkede dører, men BT kjenner til at 28-åringen før avhøret fikk opplyst at Jarle Olsen ikke ville forklare seg i retten tirsdag, men i stedet viste til sin politiforklaring.

Selv ville 28-åringen kun svare på enkelte spørsmål i retten.

— Han sto ved sine tidligere politiforklaringer, og ville i utgangspunktet ikke svare på ytterlige spørsmål, men svarte likevel på en del spørsmål fra forsvarerne, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt.

Jarle Olsen kom i fjor til politiet med nye opplysninger om Lindås- og Åsane-drapene. Politiet gjenopptok da etterforskningen av drapene, og fire nye personer er nå siktet.

I løpet av en måned skal Riksadvokaten avgjøre om det blir tatt ut nye tiltaler i Åsane-saken.

I retten ble en artikkel fra BT lagt frem. Der forteller 28-åringen som i går var stevnet som rettslig vitne at drapsdømte Jarle Olsen var barndomshelten hans.

— Det virker som om relasjonen mellom disse to er så nær, at det gir ytterlige grunn til å reise tvil om 28-åringen forklarer seg riktig, sier advokat Thomas Randby, som representerte en 26-åring som er siktet for både Lindås- og Åsane-drapet i rettsmøtet.

— Man får et inntrykk av at dette er et avtalt spill mellom disse to, sier advokat Ole Petter Drevland, som forsvarer en 36-åring som er siktet for Åsane-drapet.

Han legger til at han mener påtalemyndigheten sitter med en dårligere sak når vitner nekter å svare på kontrollerende spørsmål fra forsvarerne.

Også Fredrik Verling, som forsvarer en siktet i Lindås-saken, er kritisk til vitneforklaringene.

— Jeg ser ikke på noen måte at påtalemyndigheten kan bygge sin sak på disse to vitneforklaringene, det må eventuelt være den resterende etterforskningen som kan gjøre det. Etter min vurdering er det ikke noe grunnlag for å ta ut nye tiltaler, sier Verling.