• Vet dere hva det vil si å være redd? spurte kvinnen dommerne i Gulating lagmannsrett. Etterpå ble både hun og den tiltalte kjørt til hemmelig adresse.

Både kvinnen og 26-åringen som sitter på tiltalebenken brast i strigråt under gårsdagens forhandlinger i retten. Begge sier de er livredde for represalier etter å ha forklart seg om en navngitt mann fra Østlandet.

Anmeldt for trusler

Den 26 år gamle ballettdanseren er tiltalt for besittelse av totalt fem kilo hasj. Han innrømmer at han forsøkte å selge stoffet, men nekter straffskyld. 26-åringen hevder det var en 25-åring fra Østlandet som tvang ham til å selge hasjen for å nedbetale gammel gjeld.

Ballettdanseren har anmeldt østlendingen for å ha truet ham med pistol på Hotel Norge i oktober 1999. Han hevder også at han gjentatte ganger er blitt truet i perioden juni i fjor frem til oktober i år.

I går kom det frem at et av vitnene i saken skal ha blitt oppsøkt på sin arbeidsplass dagen før hun skulle i vitneboksen. Hun sa at hun var blitt truet, men nektet å oppgi hvem som hadde truet henne.

— Du vet utmerket godt at jeg ikke kan gi navn. Hvordan tror du det vil bli for meg der ute etterpå? sa kvinnen gråtkvalt i retten.

Samme mann i rettssalen

Den 25 år gamle mannen fra Østlandet var også stevnet som vitne i går. Da han inntok vitneboksen hadde han med seg en kamerat. Advokat Bjørn Meltzer reagerte da vedkommende satte seg på tilhørerbenken.

— Jeg vil gjøre retten oppmerksom på at det var den mannen som oppsøkte vitnet på hennes arbeidsplass i går, sa Meltzer.

Mannen fikk likevel bli i rettslokalet da 25-åringen forklarte seg. Den eneste som forlot lokalet var den tiltalte. Han ønsket ikke å være til stede under 25-åringens forklaring. Etter at retten var hevet bestilte advokat Meltzer drosje til både tiltalte og vitnet. De fikk klar beskjed om ikke å oppgi adressen de skulle til noen, ikke engang drosjesjåføren.

— Det er ingen tvil om at de to er redde. Vi ønsker at de skal kunne føle seg trygge under rettssaken. Derfor vil vi ikke at noen skal kjenne tilholdsstedet deres, og heller ikke at adressen skal registreres hos drosjesjåføren, sier Meltzer til Bergens Tidende. Rettssaken fortsetter i dag.