DAG IDAR TRYGGESTAD

Vitnet meldte seg tidlig for drapsetterforskerne i Førde, men politiet har valgt å hemmeligholde observasjonen, helt til i går.

Lensmann Kjell Fonn vil ikke forklare hvorfor akkurat denne observasjonen er blitt holdt tilbake.

— Vi må ta noen etterforskningsmessige hensyn. Derfor har vi valgt å vente med etterlysningen. Nå ønsker vi kontakt med det vi tror er en syklist, sier Fonn.

Mystisk syklist

Politiet virker meget interessert i å få fatt i syklisten, og vil ikke svare på om de tror dette er gjerningsmannen.

Kvinnen som tidlig meldte seg for politiet har fortalt at hun kom gående i Kyrkjevegen drapsmorgenen. Derfra gikk hun videre inn Veglo. Klokken var ca. 07.15 da hun hørte en kraftig skrapelyd rett bak seg.

— Kvinnen snudde seg ikke. Hun hadde en stor, mørk hette på hodet og måtte ha snudd seg helt dersom hun skulle ha sett noe. Men hun har forklart det som om det var en syklist som bråbremset, forteller Fonn.

Kvinnen var da kommet bare noen meter inn i Veglo, som ligger ca. 500 meter i luftlinje fra stedet hvor Anne Slåtten ble drept.

En av politiets teorier er at syklisten kan ha blitt skremt av kvinnen, bråbremset og stakk fra stedet.

— Dersom dette er gjerningsmannen er det en naturlig forklaring at han bremset opp, vedgår lensmannen.

— Men vi understreker at vedkommende etterlyses som et vitne. Ikke noe mer, sier Fonn.

Kledd i like klær

I går kledde politiet opp en kvinne i samme klær som vitnet i Veglo hadde drapsmorgenen.

— Håpet er at andre vitner skal ha sett kvinnen og dermed gjort andre viktige observasjoner. Vi kommer fortsatt stadig i kontakt med personer som ikke har meldt seg for politiet, fordi de tror de ikke vet noe. Det er viktig at alle som var i Førde den aktuelle natten og morgenen gir oss beskjed. De kan ha nyttig informasjon uten å vite om det, sier Fonn.

Utvider søket

Politiet i Førde har på ingen måte tatt sommerferie. Fortsatt er en større stab på saken. Et viktig og tidkrevende arbeid nå er å gå gjennom alle gjestelister og mobilregistreringer. Politiet hentet først inn mobildata i tidsrommet 06-08 drapsmorgenen. Det ga ikke resultat.

— Nå har vi utvidet søket med to timer. Derfor har vi nå flere titalls nye mobilnummer å sjekke opp. Vi håper selvsagt det skal gi oss et gjennombrudd, sier Fonn.

STAKK: Rett bak seg hørte kvinnen det hun tror var en syklist som bråbremset og forsvant.I går rekonstruerte politiet observasjonen i Veglo, som er ca. 500 meter fra stedet hvor Anne Slåtten ble drept. - Håpet er at flere vitner vil melde seg, sier lensmann Kjell Fonn. <p/>FOTO: NRK SOGN OG FJORDANE