— Hun ønsker ikke å forklare seg, fordi hun har sett hva gjerningsmannen er kapabel til å gjøre, sier politioverbetjent Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon.

Kvinnen har vært inne til avhør, men har vært svært tilbakeholden med opplysninger. Overfor politiet har hun gitt uttrykk for at hun frykter for sitt eget liv.

Sammen med det 20 år gamle skuddofferet kom kvinnen i bil til åstedet på Nyborg i Åsane tirsdag kveld.

Der ble 20-åringen skutt med hagle, og truffet i høyre del av overkroppen. Han ble operert for andre gang i går, og sykehuset betegner tilstanden som alvorlig, men stabil.

Tror møtet var avtalt

To menn på henholdsvis 19 og 21 år ble natt til onsdag pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse ved hjelp av skytevåpen.

Politiet mener 20-åringen hadde avtalt å møte den som skjøt ham, men kan foreløpig ikke si noe om bakgrunnen for møtet eller hva som utløste skytingen.

— Vi har lite informasjon om hva som startet dette, eller hvorfor de var der. Så langt har vi ikke kommet i etterforskningen ennå, sier Tveit.

Både de to siktede og offeret er tidligere kjente for politiet, og etterforskerne mener oppgjøret kan handle om narkotika.

19-åringen ble pågrepet etter at den skutte 20-åringen oppga hans navn.

— Fornærmede fortalte oss navnet på en person som var til stede, men vi vet ikke om det er han som har skutt, sier Tveit.

Også venninnen til offeret kjente igjen mannen. Politiet tok derfor kontakt med 19-åringen, som klokken 23.38 ble arrestert i Indre Arna.

— Det ble gjort avtale om å møte ham, og han ble pågrepet, sier Tveit.

Fant hagle

En time senere ble en nær bekjent (21) av 19-åringen pågrepet i sitt eget hjem i Indre Arna.

I forbindelse med pågripelsen av 21-åringen ble det funnet en hagle.

— Fornærmede er skutt med en hagle. Men om det er samme våpen vet vi ingenting om ennå, sier Tveit.

Krimteknikere undersøker nå haglen.

21-åringen som politiet fant våpenet hjemme hos er tidligere dømt for brudd på våpenloven, blant annet for å ha oppbevart hagleammunisjon.

Vitner har beskrevet hvordan gjerningsmannen og en annen mann forsvant i en liten, grønn bil etter skytingen.

— Bilen har vi ikke kontroll på ennå, sier Tveit.

Nekter skyld

19-åringen nekter ifølge sin forsvarer Kaj Wigum straffskyld.

Advokatfullmektig Kjetil Ottesen, som forsvarer 21-åringen, ønsker ikke å kommentere hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

— Han har bedt meg om å ikke si noe til mediene, sier Ottesen.

Skuddofferet (20) var ikke i stand til å bli avhørt i går. Politiet vil forsøke å få gjennomført et avhør med ham i dag.

De to siktede vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett i dag.

Politiet utelukker ikke at siktelsen mot de to kan bli utvidet til å gjelde drapsforsøk.

— De er foreløpig siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter, sier politiadvokat Jan Grahl-Madsen.

Odd Mehus